25n
25N
25N

La Batlia Respon registra més de 10.000 consultes al mes de març

La Batlia Respon registra més de 10.000 consultes al mes de març
15/04/2020 -

La Batlia Respon, servei d’atenció ciutadana i als ajuntaments de la Diputació de València, ha registrat més de 10.000 consultes en el mes de març i el que portem d’abril.

Els serveis més demandats entre la ciutadania han sigut els catalogats com a Informació general, unes 3.000 consultes en total, i 3.600 de gestió tributària. La majoria de totes les consultes han estat centrades a confirmar la suspensió i l’ajornament dels terminis de tramitacions de procediments i en les peticions d’ajuda per a la presentació d’instàncies a través de la seu electrònica. En matèria d’informàtica s’han registrat prop de 200 atencions als ajuntaments valencians.

En el mes de març ha augmentat el número d’emissió de certificats digitals en l’oficina d’informació situada en el carrer Serrans, principalment pels processos selectius en matèria de personal i en la convocatòria dels Premis Literaris de la Institució Alfons el Magnànim.

Un increment d’aquestes peticions ha estat també deguda a l’emissió de signatures electròniques de treballadors i treballadores de la Diputació per poder accedir al teletreball.

En matèria d’Informàtica, la Batlia Respon ha donat suport registrant les incidències del personal de la Diputació, així com dels ajuntaments, principalment amb necessitats tècniques dels equips personals de cada treballador i treballadora per a poder exercir des de casa al teletreball.

L’atenció ciutadana es continua prestant també a través de mitjans telemàtics (portal web, correu-e labatliarespon@dival.es i xarxes socials).

Així mateix, la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, ha assenyalat que “cada vegada més s’està potenciant el servei a través del portal web www.dival.es, ja que amb un certificat digital la ciutadania pot realitzar la majoria dels tràmits administratius: sol·licitud de beques, aportar documentació per a participar en processos selectius de personal, resoldre qüestions en matèria de gestió de tributs (pagament de rebuts, calendari fiscal, etc.)”. Malgrat l’estat d’alarma decretat, el servei no ha parat un sol dia i s’ha adaptat a les noves circumstàncies per a seguir atenent totes les consultes amb normalitat.

“La situació extraordinària que vivim està visibilitzant el treball fet des del departament de modernització per a l’òptim funcionament de la Diputació de València”, ha assenyalat la diputada responsable de l’àrea. Balaguer ha destacat “la tasca diària i constant, essencial, que tot el departament ha desenvolupat de dilluns a diumenges perquè comptem amb un equip de professionals excel·lents i compromesos que dia a dia segueix al peu del canó als serveis dels pobles valencians, que és la tasca fonamental de la institució provincial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − quatre =