caixa popular

El Passeig de l'Albereda s'omple de color amb la Batalla de Flors

A les 20.00 hores, començarà l’esdeveniment més esperat de la Gran Fira

El Passeig de l'Albereda s'omple de color amb la Batalla de Flors
30/07/2017 -

La Gran Fira de València posarà el fermall d’or a tot un mes replet d’activitats amb un dels actes més esperats de la Fira de Juliol: La Batalla de Flors. Un homenatge a l’horta valenciana, que començarà amb el pas de la Cavalleria de Gala de la Policia Local, seguit d’un gran nombre d’impressionants carrosses engalanades, que no deixaran indiferent a ningú.

La Batalla de Flores començarà a les 20.00 hores en el Passeig de l’Albereda, que al llarg de la vesprada s’omplirà d’un mantell de flors multicolor pel qual aniran desfilant les carrosses. Un acte emblemàtic per a la ciutat de València que tanca la Gran Fira, i que ja compleix 126 anys.

Com cada any, es durà a terme una primera desfilada de carrosses perquè el jurat les valore. A continuació, tornaran a desfilar per a arreplegar els premis. No obstant això, serà després del tret de la carcassa quan començarà la vertadera batalla. Una pluja de clavells inundarà de color el Passeig de l’Albereda, mentre les falleres, amb l’única ajuda d’una raqueta, tractaran de defensar-se dels milers de flors que el públic els llançarà.

L’origen de la Batalla de Flors data del segle XIX, quan l’Ajuntament de València va decidir dur a terme tant una fira anual, com una exposició de tot tipus de productes, durant un mes en el qual la ciutat de València es quedava sense ofertes lúdiques, i la majoria dels valencians se n’anaven de la ciutat.

No obstant això, no va ser fins a 1891, 20 anys més tard de la inauguració de la Fira de Juliol, quan es va establir la famosa Batalla de Flors. Del seu naixement se sap que, gràcies al Baró de Corts i al president de Lo Rat Penat, Pascual Frígola, es va implantar aquesta singular i acolorida batalla, que ha perdurat al llarg dels anys.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats