caixa popular

Un milió i mig de clavells per a la Batalla de Flors de València

La Batalla de Flors de València se celebra l’últim diumenge del mes de juliol

Un milió i mig de clavells per a la Batalla de Flors de València
02/05/2018 -
Quin és l'origen de la Batalla de Flors de València?
L’origen de la Batalla de Flors data del segle XIX, quan l’Ajuntament de València va decidir dur a terme tant una fira anual, com una exposició de tot tipus de productes, durant un mes en el qual la ciutat de València es quedava sense ofertes lúdiques, i la majoria dels valencians marxaven de la ciutat. No obstant això, no va ser fins a 1891, 20 anys més tard de la inauguració de la Fira de Juliol, quan es va establir la famosa Batalla de Flors. Del seu naixement se sap que, gràcies al Baró de Corts i al president de Lo Rat Penat, Pascual Frígola, es va implantar aquesta singular i acolorida batalla, que ha perdurat al llarg dels anys.

L’arribada de la primavera i el bon clima fa que ens fixem en una de les cites marcades en el calendari festiu de València. I és que comencen a realitzar-se els primers preparatius de la Gran Fira que, com cada any, arrancarà el mes de juliol. Un mes replet d’esdeveniments culturals, en els quals la tradició juga un paper destacat. La Batalla de Flors, que es realitza l’últim diumenge del mes de juliol, és un dels actes més esperats per a valencians i turistes, que tenen la possibilitat de presenciar una de les batalles més divertides i pacífiques de la història.

Així, cada any, els clavells inunden el Passeig de l’Albereda, concentrant a milers de persones que volen formar part d’aquesta tradició valenciana, i que, a més, posa el fermall d’or a la Fira de Juliol. D’aquesta manera, i perquè tot estiga llest per a aquest gran dia, Miguel Galán ja ha sembrat les característiques flors grogues i taronges, i disposarà de tres mesos, aproximadament, perquè aquests clavells cresquen, abans de ser tallats per al gran dia. Un dia molt especial en el qual es cobrirà amb un espectacular mantell floral el Passeig de l’Albereda.

Enguany, la Batalla de Flors comptarà amb un total d’1,5 milions de clavells, conreats en diferents zones de la comarca perquè no es perda tota la plantació en cas de greus problemes meteorològics. El pressupost que es destinarà és de 59.864 euros, i tal com anunciava el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ‘amb aquest augment també es cobrirà la demanda, després d’haver ampliat l’aforament del recorregut’.

Va ser l’any passat quan, per a atendre les peticions ciutadanes, es va apostar, des del Consistori, per ampliar el recorregut en cent metres, però també per augmentar l’aforament en cent llotges i 600 persones. I és que, cada vegada, hi ha més persones que volen ser partícips d’aquesta experiència inoblidable. A poc a poc, s’aniran desvelant més detalls sobre com adquirir les entrades per a la Batalla de Flors, però també sobre tot el que hi ha programat per a la Gran Fira de València 2018.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + catorze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC