25n
25N
25N

Bastidas (PP) diu que "els valencians amb menys recursos van rebre un 62% menys del que va prometre Oltra"

Bastidas (PP) diu que "els valencians amb menys recursos van rebre un 62% menys del que va prometre Oltra"
05/06/2020 -

La sotssecretària regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Elena Bastidas, afirma que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, “no diu tota la veritat respecte a la Renda valenciana d’Inclusió perquè els valencians amb menys recursos van rebre fins a un 62% menys del que va anunciar”.

La representant ‘popular’ assenyala que, “tal com ha fet públic el mateix departament d’Oltra, la renda valenciana d’inclusió social va beneficiar el mes de març, en plena pandèmia, a 42.213 persones que han rebut 14 milions d’euros, la qual cosa suposa 330 euros de mitjana, molt lluny de la forqueta de 515 i 809 euros que va anunciar Mónica Oltra”.

No obstant això, continua Bastidas, segons les dades de la Seguretat Social, els beneficiaris d’aquestes ajudes “a penes superen els 35.000 en la Comunitat Valenciana, la qual cosa deixa en lletra morta les xifres d’Oltra”. “No ens creiem res, ni la Seguretat Social, ni el PP, ni el ministre José Luis Escrivá”, assevera.

Per al PP és “una realitat paupèrrima que se suma als retards de més d’un any (14 mesos) que estan patint les famílies que més el necessiten, la qual cosa evidencia que la mala gestió de la vicepresidenta social l’estan pagant els que pitjor l’estan passant”. “Com pot una família que travessa una situació difícil aguantar més d’un any sense que la Generalitat l’ajudes?”, s’ha preguntat.

Bastidas ha assenyalat que “a aquest nou engany d’Oltra, els insofribles retards, se suma la “retallada en l’ombra aprovada per la vicepresidenta el passat 22 d’abril quan es va entrar en vigor el Decret llei 4/2020 del Consell, de mesures extraordinàries de gestió economicofinancera”.

La sotssecretària regional del PPCV afig que la llei, en la seua redacció, “establia com a base per al càlcul de la renda valenciana d’inclusió el salari mínim interprofessional vigent a cada moment però amb el decret Oltra es va modificar la base de càlcul, reduint-la a l’SMI del 2019 amb vocació de perpetuïtat i no adaptant-la a cada moment”.

“CLARA PÈRDUA DE PODER ADQUISITIU”

“D’aquesta manera, –considera– es produeix una clara pèrdua de poder adquisitiu dels perceptors de la renda valenciana d’inclusió de tal manera que una família vulnerable que la perceba pot arribar a perdre fins a 835,20 € durant un any depenent del nombre de fills a càrrec seu””.

Finalment, Bastidas augura: “prompte veurem com la vicepresidenta segueix anunciat més diners, però el que no sabrem quan acabarà executant perquè anuncia molt, però executa poc” i de res serveix incrementar les partides si després destina només 330 euros a famílies senceres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 10 =