25n
25N
25N

Bastidas (PP) denúncia que Morera es negue al fet que els serveis jurídics de les Corts informen sobre la legalitat dels PGV d'Oltra

Bastidas recorda que la vicepresidenta del Consell va arribar a acusar el conseller Soler de falsejar els comptes. “És una xafogor del qual no hi ha precedents a les Corts”

Bastidas (PP) denúncia que Morera es negue al fet que els serveis jurídics de les Corts informen sobre la legalitat dels PGV d'Oltra
10/11/2020 -

La portaveu adjunta del Grup Popular en les Corts, Elena Bastidas, ha denunciat avui que el president de les Corts, Enric Morera, s’ha negat al fet que els serveis jurídics de la Cambra informen sobre la legalitat o no dels pressupostos de la Generalitat de 2021 que afecten el departament de la vicepresidenta Mónica Oltra.

Bastidas ha qualificat de “xafogor” l’actuació la setmana passada d’Oltra i Soler pel canvi dels comptes que afecten la secció d’Oltra. “Es va presentar en les Corts un document que no era una simple correcció d’errors, com es va dir, ja que es van canviar absolutament totes les partides de la secció i fins i tot Oltra va acusar Soler de falsejar els comptes i va dir que no es corresponien amb l’aprovat en el ple del Consell”.

La portaveu adjunta ha manifestat que aquesta acusació és “gravíssima” i davant la incertesa generada la síndica del GPP, Isabel Bonig, va presentar un escrit d’empara perquè els serveis jurídics de la Cambra feren un escrit sobre la legalitat o no dels comptes presentats. “Hem tornat a mostrar a Morera la nostra inquietud, però el president de les Corts s’ha negat al fet que es faça aquest informe”. Així, ha assenyalat que Morera “l’única cosa que ha dit és que manarà un escrit al GPP dient per què no demana als serveis jurídics que facen aquest informe”.

“Volem que conste en acta per a estudiar si hi ha accions que prendre. Aquest episodi no té precedents en les Corts, és la primera vegada que ocorre una cosa similar”, ha insistit Bastidas.

Pujada d’impostos

D’altra banda, Bastidas s’ha referit a la negociació del PSPV amb els seus socis del Botànic per a una pujada d’impostos. “Veiem com Puig esmente als valencians, fa poc deia que no s’anaven a apujar els impostos, però hem conegut amb perplexitat que ens ha enganyat, i ho sabem en un moment és que els valencians no cobren els ERTO, quan no cobren la dependència o l’Ingrés Mínim Vital. I ho veiem amb preocupació quan Puig i els seus consellers s’han apujat el sou, que és una indecència en aquest moment”, ha assenyalat.

Bastidas ha indicat que no és moment d’apujar els impostos, “màximament quan en aquests cinc anys, des que governa el Botànic, ja se li han apujat molt als valencians”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 13 =