caixa popular

'Bastian i Bastiana' de Mozart s'acosta als barris de Benimaclet i Malva-rosa

'Bastian i Bastiana' de Mozart s'acosta als barris de Benimaclet i Malva-rosa
28/09/2017 -

La plaça de Benimaclet serà l’escenari en el qual els seus veïns podran gaudir, demà divendres a partir de les 20 hores, de l’òpera “Bastian i Bastiana” de Wolfgang Amadeus Mozart. Malva-rosa, Xerea i Patraix seran els següents barris on es veurà aquesta obra, d’accés lliure i gratuït, dins del projecte de difusió cultural Les Arts Volant, del Palau de les Arts en col·laboració amb l’Ajuntament de València i la Diputació de València. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la geografia valenciana i ara, arriba a la ciutat de València.

La regidora de Cultura ha volgut recalcar la seua satisfacció perquè “aquest projecte ens permet aprofundir molt en la tasca que està fent el govern de Joan Ribó a la ciutat de València per descentralitzar l’oferta cultural i democratitzar-la, fent-la arribar als barris i pobles de la ciutat, creant nous públics i permetent que tot el món puga gaudir de la cultura”.

L’obra que es representarà als carrers de València és “Bastian i Bastiana”, una de les òperes més emotives i interessants de Mozart que conta la història d’amor entre dos joves en un humil llogaret de pastors. Els cantants del Centre Plácido Domingo protagonitzen aquesta obra que s’interpretarà amb acompanyament de piano en un camió-escenari condicionat amb il·luminació, so i escenografia adaptada, per dotar de la màxima qualitat escènica la representació.

Així mateix Tello ha incidit en “el treball conjunt i coordinat de les administracions local, autonòmica i provincial pel que fa a la cultura que ha permés la materialització d’aquest projecte”. Una col·laboració institucional “molt ferma i profitosa que també està present al Palau de la Música, tant en la Gala Lírica de demà divendres però, sobretot, en el programa del 9 d’Octubre de l’Orquestra de València, amb la participació del Cor de la Generalitat Valenciana i els cantants del Centre de Perfeccionament Plàcido Domingo”.

La següent cita de Les Arts Volants serà dissabte, dia 30, a la mateixa hora, al carrer d’Arnaldo Vilanova, al barri de La Malva-rosa; dissabte de la setmana que ve, dia 7 d’octubre, la representació es farà a les 22.30 hores a la plaça del Patriarca, a la Xerea; la quarta representació, diumenge dia 8 d’octubre, es farà a la plaça de Patraix a partir de les 22.30 hores.

“Convidem tots els veïns i veïnes a viure aquest gran espectacle que té accés lliure i gratuït. En aquesta València del canvi, on les persones són el centre de l’acció del govern municipal, per fi acabem amb aquella època en què els poderosos tenien llotges reservades per a gaudir d’aquests espectacles, que ara portem als carrers i places dels barris de la ciutat perquè tot el món els puga gaudir”, ha afirmat Tello.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats