25n
25N
25N

La Bassa de Sant Llorenç de Cullera tindrà un observatori d'ocells i una passarel·la accessible

La Bassa de Sant Llorenç de Cullera tindrà un observatori d'ocells i una passarel·la accessible
22/11/2019 -

L’Ajuntament de Cullera (València) ha anunciat aquest divendres la creació d’una passarel·la i un observatori d’ocells per a fer accessible “en els pròxims mesos” la Bassa de Sant Llorenç, un espai natural emplaçat al Parc Natural de l’Albufera.

A més, el consistori crearà una ruta interpretativa des de l’Ermita de Sant Llorenç fins a la bassa per a fomentar la divulgació de l’entorn, segons ha explicat la corporació municipal en un comunicat.

Aquesta adequació forma part del pla del consistori de restauració de la bassa i permetrà “obrir una finestra” a aquesta llacuna, en paraules del regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Bernat Escolá, perquè puga ser visitable, ja que a hores d’ara l’accés fins a aquest lloc no és possible.

“La recuperació de la Bassa de Sant Llorenç és una prioritat per al nou equip de govern i des de fa mesos estem treballant en un projecte que faça possible la posada en valor d’aquest espai natural que ha estat en l’oblit durant dècades”, ha assenyalat Escolá.

El projecte compta ja amb el vistiplau de la direcció del Parc Natural de l’Albufera i actualment s’està elaborant l’informe de compatibilitat, indica el regidor.

Aquesta recuperació permetrà explorar l’extensa diversitat d’ocells de la bassa tal com es reflecteix en el projecte. L’objectiu és donar a conéixer a la ciutadania aquest espai natural així com la fauna i flora de la zona, “respectant al màxim l’entorn”.

L’actuació també persegueix afavorir la biodiversitat de la bassa i el seu ecosistema, garantint un entorn adequat perquè les diferents espècies troben ací el seu lloc idoni.

EDUCACIÓ AMBIENTAL

La intervenció també suposa la creació d’itineraris d’interpretació i una aula de naturalesa. Així, s’ampliarà l’oferta didàctica per a l’ús públic dotant aquest espai d’un futur centre de visitants i d’una ruta autoguiada amb un programa de visites i d’educació ambiental.

D’altra banda, la instal·lació de l’observatori per a l’avifauna servirà també per a atraure el turisme ornitològic i a tots aquells interessats a conéixer els ocells que es refugien en aquest espai, millorant així l’oferta turística del municipi i complementant l’estacionalitat del turisme de sol i platja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 7 =

lleida 2020
activem alfafar