25n
25N
25N

La Basílica obri les seues portes al Besamans per a rebre a devots que porten esperant fins a dotze hores

ALBERTO SAIZ/AVAN

La Basílica obri les seues portes al Besamans per a rebre a devots que porten esperant fins a dotze hores
22/05/2019 -

La Basílica de la Verge dels Desemparats de València ha obert a les 7.00 hores les seues portes per al tradicional Besamans a la patrona, moment en el qual ja centenars de valencians esperaven per a accedir al temple, alguns d’ells fins a 12 hores, des de les 19.00 d’aquest dimarts, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat.

Marisa, Concha i Rosa, han sigut les primeres que han passat en aquesta jornada i porten coincidint en el primer torn de la cua des de fa diversos anys. Precisament Marisa i Concha, que l’any passat no va poder acudir per qüestions de salut, van arribar a la plaça de la Verge a les 19 hores.

Per part seua, Rosa, que va acudir unes hores més tard, assegura que la nit “no es fa llarga”. “Vinc per a demanar per la meua filla que està malalta i el desig que la Mare de Déu m’escolte em dóna la força per a aguantar l’espera”, ha indicat.

Al costat d’ells també esperava des de les 4.00 hores Flor, “per a agrair a la Verge que m’ha donat la vida, després de superar dos càncers”. A la mateixa hora va arribar a la plaça María José, que participa enguany per primera vegada en el Besamans: “Per a mi no demane res, només salut per a tots els meus”, assegurava emocionada després de passar davant la patrona.

A les 7.00 hores, en el moment d’obrir les seues portes, la cua de fidels omplia la meitat de la Plaça de la Verge, ordenada per les tanques en zig zag.

Els primers xiquets a passar han sigut Arnau i Aitana, de 9 i 6 anys respectivament, que porten participant en el Besamans des que van nàixer, acompanyats dels seus pares. Tots dos li han demanat a la Mare de Déu “que ens ajude a portar-nos bé i voler molt a la nostra família”, segons assenyalaven en eixir de la Basílica direcció al seu col·legi.

ACCÉS ESPECIAL MINUSVÀLIDS

Enguany l’accés reservat per a persones en cadires de rodes i per a carros amb bebés ha sigut habilitat amb una rampa per la porta de la Basílica del carrer de la Llenya, que dóna a la Plaça de la Almoina, i no per la porta habitual de la Plaça de la Verge.

Amb aquest canvi a la porta del carrer de la Llenya es pretén que les persones que fan la cua per l’accés reservat a cadires de roda i carros de bebé “puguen tindre ombra, a partir de les 11.00 hores, aproximadament, i no patisquen el sol que hi haurà en l’entrada de la Plaça de la Verge”, segons ha explicat José Luis Albiach, president dels Seguidors de la Verge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − tres =