caixa popular

Un jurat tècnic tornarà a triar les Falles Municipals de 2019

Un jurat tècnic tornarà a triar les Falles Municipals de 2019
20/04/2018 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres les bases per a la contractació de les falles municipals de l’any que ve, consensuades per tercer any consecutiu amb el Gremi d’Artistes Fallers. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat el manteniment de l’aposta pels materials sostenibles i ha confirmat que continuarà sent un jurat despolititzat l’encarregat de triar els projectes entre tots els que es presenten entre els pròxims 23 d’abril i 7 de maig.

Fuset ha destacat la importància d’aprovar “unes bases consensuades un any més amb el Gremi d’Artistes Fallers” on hi haurà “una concepció de la falla com a art i element central de la festa”. A més, ha indicat que el pressupost augmentarà fins als 205.000 euros per a la falla gran i fins als 28.500 euros per a la falla infantil. Aquest increment ha permés cobrir algunes de les reivindicacions històriques de les artistes i els artistes fallers, com ara la cobertura de les despeses que comporta la grua per a la plantà de la falla gran o els elements decoratius de les dues falles municipals.

Enguany, el jurat que trie les falles municipals de 2019 tornarà a ser un jurat tècnic despolititzat, amb representants del món artístic, faller i creatiu, “en la constitució del qual volem que es procure la paritat de gènere”. Aquestes seran les terceres falles seleccionades per un jurat d’aquestes característiques amb l’objectiu de valorar la selecció de les falles segons criteris artístics. En els darrers anys els han integrat representants triats per entitats com ara la Interagrupació, el Cercle de Belles Arts o la Federació de Falles Innovadores, entre d’altres.

Fuset també ha destacat que el procés de valoració d’artistes, trajectòries i projectes substitueix l’antiga presentació d’esbossos, amb grans costos per als artistes interessats a plantar les falles municipals. “No sols solucionem un problema que lamentaven contínuament les i els artistes fallers, sinó que, a més, els donem l’oportunitat d’exposar i defensar els seus projectes davant dels jurats que han de seleccionar les pròximes falles municipals”, ha afirmat Fuset.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 11 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris