25n
25N
25N

Bartolomé Nofuentes porta diversos projectes europeus a Brussel·les

Bartolomé Nofuentes porta diversos projectes europeus a Brussel·les
12/10/2016 -

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, trasllada aquesta setmana el seu despatx provincial a la capital de la Unió Europea per a reunir-se amb autoritats europees de diferents nivells i presentar en el Comité de les Regions diversos projectes valencians finançats amb fons europeus.

«Uns minuts d’audiència en el Comité de les Regions suposa multiplicar per 28 la repercussió i la visibilitat dels projectes que estan desenvolupant els municipis valencians», ha assegurat Bartolomé Nofuentes, qui a més ha recordat que aquests projectes seran inclosos en la guia de projectes i pràctiques del Comité.

En el seu pas per la institució europea durant la Setmana Europea de les Ciutats i les Regions, el diputat presentarà l’experiència del projecte SmartGov al costat dels seus socis europeus procedents d’Àustria, Països Baixos, Espanya i Xipre. L’objectiu principal de SmartGov, del que forma part la Diputació de València, és potenciar el govern intel·ligent i la participació ciutadana a través de la tecnologia.

Segons va explicar Nofuentes en la presentació del projecte, SmartGov «permetrà arreplegar les dades que emetem, com opinions i comentaris, harmonitzar-los i analitzar-los per a traure conclusions sobre què volen els ciutadans, per la qual cosa significarà un canvi substancial en la forma de governar, una transformació de les relacions de les administracions amb la ciutadania i una revolució a l’hora d’adoptar decisions per part de la classe política i acostar la política als ciutadans».

D’altra banda, Bartolomé Nofuentes exposarà els projectes de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (Edusi) que els municipis de Torrent, Paterna i Quart de Poblet han presentat sobre solucions urbanes sostenibles i als quals la Unió Europea ha destinat un total de 25 milions d’euros.

També a Brussel·les, el diputat provincial participarà en la Jornada de Joventut, Ocupació i Innovació organitzada per Microsoft i es reunirà amb joves valencians que són o han sigut eurobecaris i que segueixen treballant en la capital belga. «M’interessa molt saber què estan fent i en què podem ajudar des de la Diputació perquè aquests joves representen el talent de les nostres comarques», ha apuntat Nofuentes. Finalment, el diputat de Projectes Europeus assistirà a la celebració del Dia de la Hispanitat en l’Ambaixada d’Espanya a Brussel·les al costat del conseller de Cultura i altres autoritats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria