Bartolomé Nofuentes es reuneix amb socis del projecte FUPOL en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Diputació de València participa en aquest projecte europeu dotat amb 9,1 milions d’euros per a establir polítiques de gobernança electrònica

Guardar

img_3103
img_3103

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, s'ha reunit amb una delegació xipriota, encapçalada per Haris Neophytou i Filippos Michaeloudes, com a socis del projecte europeu FUPOL, dotat amb 9,1 milions d'euros per la Unió Europea per a promoure la gobernança electrònica. Amb aquest projecte, que utilitza les tecnologies de la informació i la comunicació, els governs pretenen canviar les seues polítiques de comunicació amb la ciutadania a través de la recollida, l'anàlisi i la interpretació automàtica de les opinions i demandes dels ciutadans.

Durant la reunió, que ha servit per a establir sinergies entre ambdues institucions, Bartolomé Nofuentes ha insistit en la importància d'augmentar la participació ciutadana i ha assegurat que “resulta imprescindible proporcionar eines a la població perquè es convertisquen en actors actius de les polítiques”. D'igual manera, el diputat provincial ha informat que des de la Diputació “anem a seguir treballant colze a colze amb Europa, intercanviant experiències i iniciatives amb altres administracions i empreses”.

La trobada s'ha produït en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, en la qual s'han presentat diferents iniciatives, algunes d'elles sorgides en el si del projecte FUPOL. Entre elles destaca el moviment ‘upcycling’, una filosofia basada en l'aprofitament i la reutilització, tant material com digital, que l'empresa social xipriota ‘UpCycle.Club’, liderada per Neophytou i Michaeloudes, tracta d'exportar a tota Europa.

El principal objectiu és convertir els residus o productes usats en nous materials i productes de major qualitat o que milloren el valor mediambiental. Açò inclou també el món digital, amb l'aprofitament, per exemple, de vídeos oblidats en els mòbils o el foment de la captura, amb els telèfons, de moments que poden arribar a convertir-se en virals.

Bartolomé Nofuentes ha valorat aquesta iniciativa i ha defensat la importància de “involucrar-se en la conservació dels nostres recursos i espais naturals des de totes les esferes, tant a nivell individual com d'institucions o empreses”. I la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és “un marc immillorable per a acostar-nos a aquests projectes i fomentar totes les pràctiques ecològiques que ja existeixen, aprofitant les institucions i moviments que les lideren”, ha conclòs el diputat de Projectes Europeus.

 

Reducció, reutilització i reciclatge

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 19 al 27 de novembre en 32 països, promou més de 12.000 actuacions que pretenen fomentar les anomenades ‘3R’: reducció de residus, reutilització de productes i reciclatge de material.

Amb la creació i la difusió d'estratègies de reciclatge i l'aprofitament de recursos com a base, aquestes jornades tenen com a objectiu desenvolupar eines de comunicació específiques per als diferents grups de la societat, involucrant a les escoles, les administracions i empreses.

Destacats