25n
25N
25N

Bartolomé Nofuentes destaca el paper dels historiadors en els avanços tecnològics

El diputat de Projectes Europeus participa amb experts en Patrimoni i Història en les Jornades de Memòria Històrica organitzades per l’Institut d’Estudis Comarcals i el Vicerectorat de Participació i Projecció de la Universitat de València

Bartolomé Nofuentes destaca el paper dels historiadors en els avanços tecnològics
02/12/2016 -

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, va destacar “el paper rellevant de les iniciatives europees d’innovació per al treball que realitzen els historiadors i viceversa”, en la jornada ‘La memòria històrica i democràtica. Experiències i propostes en el territori valencià’, organitzada per l’Institut d’Estudis Comarcals i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

“Malgrat que moltes vegades no s’associa Història amb avanços tecnològics, tant des de la Diputació com des d’Europa, som conscients de la importància de la seua participació”, va assegurar el diputat provincial. En aquest sentit, Bartolomé Nofuentes va posar com a exemples “projectes com la recreació en 3D, que necessiten al seu torn la participació dels historiadors, com a experts, per a poder saber com eren les coses”.

Durant la seua exposició entorn de la Memòria Històrica, el diputat provincial també va assenyalar que en l’actualitat “sí que s’imposa construir una memòria històrica racional i democràtica, amb un relat veraç i que reflectisca a totes les víctimes”. Així, Nofuentes va defensar la necessitat de “adequar la Llei de Memòria Històrica per a fomentar la cohesió i la solidaritat entre els espanyols de diferents generacions entorn dels valors constitucionals i el reforç dels principis democràtics”.

Les jornades, que van arrancar amb la ponència “De les memòries dividides a la memòria democràtica”, es van dividir en dos blocs: el primer de caràcter més general i un segon més territorial, en els quals es van explicar projectes de recuperació de la memòria històrica, propostes o casos concrets viscuts en diferents municipis. La Universitat de València va ser durant dos dies un fòrum per a estudiants, especialistes i representants de les administracions, en el qual es van analitzar i debatre diverses propostes entorn del patrimoni cultural, material i immaterial, de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + quinze =