25n
Orgull
Orgull

Bartolomé Nofuentes defensa la necessitat d'apostar pel talent de les dones

Bartolomé Nofuentes defensa la necessitat d'apostar pel talent de les dones
06/11/2016 -

El diputat provincial de projectes Europeus de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, ha explicat el programa de Gestió i Tornada del Talent, que està duent a terme des de la seua àrea de la Diputació, en la “VI Trobada de Dones Andaluses de la Comunitat Valenciana i Joventut”.
En les jornades, que van tenir lloc el passat 31 d’octubre en la Universitat de Còrdova i que va organitzar la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a la Comunitat Valenciana (FECACV), es va parlar del paper de la dona i de la joventut en el context associatiu, i es van tractar aspectes com la violència juvenil i el bullint.

En la seua ponència “Evolució i participació de dones en l’àmbit associatiu”, Nofuentes va desenvolupar el programa de Gestió i Tornada del Talent posant l’accent principalment en el paper que han de jugar les administracions per aconseguir que homes i dones compten amb les mateixes oportunitats.
En aquest sentit, el diputat valencià va voler destacar les barreres que les dones han anat superant, si bé, va insistir que s’ha de seguir treballant en aquesta línia, ja que “encara queda molt per fer”.

Així, va presentar les “preocupants” dades de fugida de cervells que està patint Espanya, on “en els últims tres anys han marxat més d’un milió de joves, la majoria, dones”. I va recordar que “més del 50% de joves que han finalitzat estudis superiors són dones i no lluitar contra les desigualtats existents és perdre més de la meitat del nostre potencial”.

Davant aquesta situació, el diputat valencià va instar a les associacions juvenils i a les institucions a desenvolupar programes de Gestió i Tornada del Talent, ja que “hem de ser conscients de la difícil situació actual i començar a apostar pels nostres joves, en cas contrari, perdrem personal altament qualificat, el nostre motor de creixement”.

“No solament hem de lluitar contra l’anomenat sostre de cristall, que impedeix a les dones ocupar els càrrecs més alts, també hem d’aconseguir retenir eixe talent perquè aconseguisquen ací i desenvolupen tot el seu potencial”, va concloure.

Les jornades

La jornada es va iniciar amb la taula redona “Apoderament associatiu”, en la qual van participar la doctora en Psicologia Claudia Zafra, la coordinadora del IAM de Còrdova, Ana Díaz, i la diputada d’Igualtat i Assumptes Socials del Parlament Andalús, Soledad Pérez.
Per la seua banda, el director de l’Institut Andalús de la Joventut, Francisco Pizarro, i la diputada d’Esports, Igualtat i Joventut de València, Isabel García, van tractar el “Present i futur associatiu”.

La trobada va finalitzar amb Óscar Góngora, ponent en xarrades del Pla Director del Ministeri de l’Interior, i la seua ponència “Violència juvenill, bullint i control parental”.

Aquesta trobada ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de València, la Junta d’Andalusia, l’Ajuntament de Còrdova i la Universitat de Còrdova.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − un =