Els barris de València que superen la mitjana de coronavirus en les seues aigües residuals

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua ha informat hui de la situació de les restes de coronavirus en el clavegueram de la capital

Guardar

barrio-malilla
barrio-malilla

Elisa Valia, regidora del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València, ha anunciat hui les últimes anàlisis de la incidència del coronavirus en les aigües residuals de València. Entre altres coses, ha destacat diversos barris en els quals s'ha vist una evolució significativa i en els quals es troba més restes de coronavirus. Aquests barris són: Malilla, Jesús Patraix, des de Serreria fins a Mestalla, Benimàmet i part del districte de Trànsits. La resta de barris compten amb valors més allunyats de la mitjana, pel que respecta a les últimes anàlisis.

Malgrat aquesta situació, les últimes mostres preses l'1, 4 i 8 de febrer mostren una tendència a la baixa en les restes de coronavirus localitzats en el clavegueram de València. Per tant, "Tenim ja una tendència consolidada a la baixa que ens permet dir que estem davant una tendència descendent, si la veritat és que els resultats són alts comparada amb altres mesos anteriors en els quals la situació era millor", ha explicat la regidora.

Un dels indicadors importants per a controlar l'evolució d'aquestes restes en les aigües residuals és el valor mitjà de la ciutat. Així, es fa una mitjana per a localitzar en quins sectors de la ciutat està havent-hi una incidència major. És per això, que s'ha detectat majors concentracions, superiors a la mitjana, de coronavirus en barris com Malilla, Jesús Patraix, des de Serreria fins a Mestalla, Benimàmet i part del districte de Trànsits. Al marge d'aquestes dades, la mitjana de la ciutat ha baixat.

Finalment, la regidora del Cicle Integral de l'Aigua ha recordat que, encara que s'estiga reduint les dades en les anàlisis, encara els nivells són molt alts. "És una bona notícia davant l'augment brutal de contagis que hem tingut en les últimes setmanes, però encara estem molt lluny d'una situació assimilable a les setmanes prèvies al pont de desembre, per exemple. Al final cal analitzar la situació en el marc comparatiu de l'estudi i referir-nos a quan no estàvem com estem ara. En aigües residuals no hem estat en situació que es pot considerar millor o mitjanament bona", ha conclòs.

Destacats