25n
25N
25N

Els barris, promotors del moviment cultural de València

València Extra ha informat dels principals esdeveniments culturals de la nostra ciutat

Els barris, promotors del moviment cultural de València
30/12/2017 -

Durant tot l’any, la ciutat de València alberga una multitud d’esdeveniments culturals per a tots els gustos i edats. I en part, la majoria d’aquesta oferta cultural la podem trobar gràcies als moviments culturals que s’organitza en els diferents barris de la nostra ciutat. I és que tant les associacions de veïns, com altres entitats integrades en els barris són els promotors de la cultura. Així, València Extra, un any més, ha estat al costat dels veïns per a visibilitzar les accions que han dut a terme, amb l’objectiu de fer pinya i activar el seu barri.

Un clar exemple d’activitat veïnal, sens dubte, és Benimaclet. En aquest barri valencià un gran nombre d’associacions i moviments veïnals conviuen per a oferir als ciutadans plans alternatius d’oci, però sense deixar de costat la cultura. En aquest sentit, a més de les ja famoses Festes Populars de Benimaclet, gestionades cent per cent pels veïns del barri, amb l’objectiu d’organitzar dos caps de setmana diferents en els quals tots es vegen representats i puguen participar, també existeixen altres iniciatives que cerquen donar a conéixer l’essència del poble que un dia va ser Benimaclet.

En aquest sentit, ‘Benimaclet Conta‘ ofereix rutes pels carrers d’aquest barri valencià, a través de les quals es pot conéixer punts claus de Benimaclet. Gràcies a la col·laboració veïnal i organitzacions, que han explicat les seues memòries i han aportat fotografies i dades rellevants, s’ha acostat a la ciutadania la història del barri, valorant aquells racons i històries que han anat construint el barri que coneixem en l’actualitat. Diferents projectes que han activat l’ús dels espais públics per a finalitats culturals.

Concurso carteles PatraixSi parlem de Patraix, el moviment veïnal està més que garantit. I és que parlem d’un dels barris més actius i reivindicatius de la ciutat de València, que compta amb una Associació Veïnal que treballa, contínuament, per a millorar la qualitat de vida de tots i cadascun dels veïns. Però a més, la cultura sempre està present en cadascuna de les seues accions. Així, les Festes Populars de Patraix són una de les més sonades de la ciutat, que convida als veïns a fer vida en els espais públics del barri.

I per què són tan especials aquestes festes? En primer lloc perquè són organitzades per l’Associació Veïnal de Patraix que posa tot el seu esforç a crear un programa replet d’esdeveniments on els principals protagonistes són, per descomptat, la cultura i la convivència veïnal. No obstant això, durant tot l’any, Patraix organitza una infinitat d’activitats en les quals també donen veu a altres iniciatives culturals que promouen les entitats del barri.

Ocio en el CabanyalFinalment, València Extra també ha volgut estar al costat d’un dels barris culturals per excel·lència. Per descomptat, ens estem referint al barri del Cabanyal. Al llarg d’enguany, que ja està a punt d’acabar, aquest barri mariner ha nodrit plans culturals alternatius, com Cabanyal Íntim, que sempre aposta per les arts escèniques, però també ha inaugurat la mítica Fàbrica de Hielo, que s’ha convertit en tot un referent cultural de la ciutat. Amb una programació basada en la música, la dansa, el teatre, el cinema, la literatura o l’arquitectura, aquest local ha combinat a la perfecció l’oci i la cultura sense deixar de costat l’essència d’aquest emblemàtic edifici del barri.

Un any intens, en el qual la cultura ha ocupat la major part de l’agenda valenciana. En 2018, València Extra continuarà informant de tot el que ocorre en un dels motors principals de la ciutat: els barris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna