25n
25N
25N

El barri Sant Gregorio de Torrent ret homenatge al Pare Gerardo

El pati interior de la barriada rep el nom del religiós Gerardo Sánchez, que va morir el passat 7 de març

El barri Sant Gregorio de Torrent ret homenatge al Pare Gerardo
25/03/2019 -

El religiós dominic pare Gerardo Sánchez Mielgo va rebre diumenge passat l’homenatge pòstum del barri Sant Gregori. Després de la seua defunció el passat 7 de març, els veïns del barri van rendir tribut a un dels principals impulsors de la comunitat de la barriada, de l’associació de veïns, així com de la falla, com a lloc de trobada entre veïns. Després de la celebració d’una missa es van descobrir dos xicotets retaules de taulells, un amb el rostre del Pare Gerardo, que donarà nom al pati interior, i un altre amb el distintiu del barri i el detall de la seua fundació l’any 1964, en l’entrada.

Durant l’acte, que va comptar amb la participació de desenes de persones, l’alcalde Jesús Ros va agrair el treball i la dedicació del pare Gerardo a Torrent des de la seua arribada a la nostra ciutat i va destacar que l’homenatge i el tribut del diumenge “no és sol dels veïns del barri de Sant Gregori sinó de tots els veïns de la ciutat, pels qui el pare Gerardo va treballar sense descans”.

Per part seua, el prior del Convent dels Dominics del Vedat, José Antonio Martínez Puche, va fer repàs a la vida i a la trajectòria del pare Gerardo i va ressaltar que, malgrat la seua defunció, l’esperit i la personalitat del religiós quedaran vius en el barri Sant Gregori.

El president de l’associació de veïns Pintor Benedito, Andrés Mena, va dedicar també unes emocionades paraules, destacant “la seua preocupació permanent pels necessitats i els malalts i la seua presència i disposició permanent cap a qualsevol persona que demanava el seu consell i suport”.

En el transcurs de l’acte, es va projectar un vídeo elaborat pel departament de Comunicació de l’Ajuntament de Torrent, que relata la història i l’evolució tant del barri Sant Gregori com la presència de la Fundació Llars Sant Martí de Porres per a transeünts crònics a Torrent, amb els testimoniatges tant del propi pare Gerardo com d’un bon nombre de persones de diferents àmbits que el van conéixer i van col·laborar amb ell en les seues moltes implicacions.

El religiós va morir el passat 7 de març a Torrent als 82 anys. Lleonés de naixement, va destacar pel seu compromís amb la societat civil de Torrent i especialment amb els necessitats. El maig de 2017, el ple de l’Ajuntament de Torrent va aprovar per unanimitat nomenar al pare Gerardo Fill Adoptiu de la ciutat, com a reconeixement a la seua trajectòria de més de cinquanta anys a Torrent i a la seua labor social. L’any 2013, va rebre el Premi Carta de Poblament per l’impuls a Torrent de la iniciativa de Llars de Sant Martí de Porres i Santa Rosa de Lima, per a la reinserció de transeünts crònics. Va ser a més impulsor del barri Sant Gregori, per exemple, amb la creació de la falla, que va fomentar la unió entre els veïns i veïnes.

Gerardo Sánchez Mielgo va nàixer el 6 de maig de 1937 en San Feliç d’Órbigo (Lleó). Als onze anys va ingressar en el seminari on va estudiar Llatí i Humanitats i, posteriorment, Filosofia, i va ser ordenat sacerdot en 1961. Va continuar els estudis de teologia a Roma, on es va especialitzar en Ciències Bíbliques i va obtenir el títol de batxiller en Sagrada Escriptura. Seguidament, va estar dos anys a Jerusalem on es va llicenciar en Sagrada Escriptura. De tornada a Roma, va obtenir el títol de doctor en Teologia i va ser destinat al convent de l’orde dels dominics en el Vedat de Torrent, moment en què comença la seua història a la nostra ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 13 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020