25n
Orgull
Orgull

El barri de Malilla estrena la nova pèrgola per a activitats musicals i culturals

El vicealcalde, Sergi Campillo, ha visitat l’obra, que va ser aprovada pel veïnat en els Pressupostos Participatius Decidim VLC

El barri de Malilla estrena la nova pèrgola per a activitats musicals i culturals
13/07/2021 -

La pèrgola que el veïnat del barri de Malilla va votar a través dels Pressupostos Participatius Decidim València 2018 ja és una realitat. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha visitat l’obra aquest matí, acompanyat per la vicepresidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Malilla, Leonor Petrel, el president de la Societat Musical de Malilla, Manuel Castillo, i membres del Centre Municipal de Joventut de Malilla. La nova dotació ha suposat una inversió de 50.000 euros.

“Hem vingut a visitar la nova pèrgola per a activitats musicals i culturals situada al Parc de Malilla, una obra molt especial amb un disseny futurista, que permetrà que els veïns i veïnes puguen gaudir d’activitats a l’aire lliure, i que és una proposta decidida i impulsada per la ciutadania a través dels pressupostos participatius”, ha explicat el vicealcalde, qui ha recordat que esta eina de participació contribueix al fet que les veïnes i veïns de la ciutat de València s’involucren en la presa de decisions respecte a l’execució del pressupost municipal destinat a realitzar inversions en barris.

Les obres van començar al novembre de l’any passat, 2020, amb un pressupost d’adjudicació de 48.946,76 €, a càrrec de l’empresa Estructures i Construccions del Xúquer SL. La pèrgola està pensada per a acollir actuacions de les bandes musicals municipals i d’una altra índole, representacions teatrals i fins i tot ser un espai de joc, entre altres funcions. Tal com ha subratllat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “segur que la pèrgola, pel seu disseny, es convertirà en una fita per al barri, i constitueix una de les instal·lacions més noves de la nostra ciutat”.

El conjunt es compon d’una sèrie de murs que emergeixen des de la gespa que cobreix tota l’esplanada, aconseguint així un escenari obert al qual abracen tant en horitzontal com en vertical a manera de pètals rocosos de flor. Són dotze murs que es corresponen amb les dotze notes musicals de l’escala cromàtica, i que es disposen en diferents plans amb una geometria exacta de porció de tres cercles concèntrics.

L’objectiu és produir les condicions acústiques apropiades per a la difusió del so de les actuacions musicals que tinguen lloc. Així mateix està contemplat que l’espai puga albergar altres usos públics, per això la disposició d’aquests murs concèntrics fa que es creen diferents espais entre ells que serveixen a manera de portes d’escena, com a referència al fons d’escena i les valves del teatre romà.

De fet, Sergi Campillo ha destacat que el projecte s’ha realitzat segons un estudi acústic previ que garanteix la sonoritat, i també el fet que el públic puga assistir a les activitats a l’aire lliure, especialment atés que enfront del conjunt hi ha una superfície de gespa. “El Parc de Malilla compta per fi amb una infraestructura per a fer activitats culturals a l’aire lliure que, a més, ha sigut proposada pels mateixos veïns i veïnes”, ha destacat.

De la mateixa manera s’han manifestat els i les representants veïnals, els qui han destacat que per fi este barri té una porta oberta a la cultura, atés que fins ara mancava d’aquesta mena de dotacions. La nova estructura s’ha plantejat a manera de símbol i identitat del lloc i com a epicentre cultural del barri en activitats a l’aire lliure. La seua funció principal serà generar un espai apropiat per a la realització de concerts i actuacions musicals.

El vicealcalde Campillo es va reunir el novembre de 2019 amb l’Associació de Veïns de Malilla, per a explicar als seus representants les característiques del projecte i, a més, va escoltar i va recollir algunes de les seues propostes sobre aquest tema. Cal recordar que el Parc de Malilla és un dels més extensos de la ciutat i un símbol de la recuperació de les zones verdes de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 15 =