25n
25N
25N

El barri d'Aiora comptarà amb una zona de jocs inclusius

El barri d'Aiora comptarà amb una zona de jocs inclusius
08/07/2020 -

L’Ajuntament de València ha tret a licitació l’obra de remodelació del parc/jardí situat a la plaça compresa entre els carrers de Borriol i Lleons, situada al barri d’Aiora del districte de Camins al Grau de València, per a ampliar la zona de jocs infantils actual i dotar-la d’un conjunt de jocs “inclusius i accessibles” per a xiquets i xiquetes “amb totes les capacitats”. El projecte, que forma part dels pressupostos participatius ‘DecidimVLC 2018/2019’ i el termini d’execució del qual és de dos mesos, ix a licitació per 69.105,69 euros. El vicealcalde i regidor de Parcs i Jardins, Sergi Campillo, ha destacat que amb aquesta actuació “contribuïm al fet que la nostra ciutat siga cada vegada més amable amb totes les persones, especialment amb els xiquets i les xiquetes dels nostres barris”.

Campillo ha fet valdre que amb aquesta remodelació es dona resposta a la proposta de condicionament dels veïns i veïnes del barri d’Aiora, ja que “és producte del ‘DecidimVLC 2018/2019’, on es va aprovar la instal·lació de jocs infantils inclusius i accessibles en aquest parc” i que ha estat recollida per l’Ajuntament de València. Una actuació amb la qual el vicealcalde i regidor de Parcs i Jardins ha remarcat que “continuem amb la millora de les instal·lacions de jocs infantils en els nostres barris, uns jocs inclusius i accessibles amb els quals contribuïm al fet que la nostra ciutat siga cada vegada més amable amb totes les persones, especialment amb els xiquets i les xiquetes dels nostres barris”.

“Els jocs del parc/jardí entre el carrer de Borriol i el carrer de Lleons ara mateix estan desfasats i no són inclusius”, ha explicat Campillo, qui ha insistit que “els canviarem per uns nous perquè siguen accessibles a tots els xiquets i xiquetes, amb totes les capacitats”.

La parcel·la en la qual es durà a terme aquesta obra forma part d’un important espai lliure situat en el barri d’Aiora, un espai que acull d’una banda una zona per a jocs infantils, que és sobre la qual s’actuarà; i per l’altre, una zona amb pista per a la pràctica esportiva. Totes dues zones es troben unides per una sèrie de zones de vianants i de descans, així com per un important volum de massa arbòria i zones verdes. La zona en la qual es realitzarà l’actuació, que conforma una superfície aproximada d’uns 430 m², compta en l’actualitat amb una zona de jocs infantils de 150 m² que amb la intervenció de la regidoria de Parcs i Jardins s’ampliarà considerablement.

Una zona que se situa entre una gran jardinera en el seu costat sud, elevada uns 30 cm sobre el nivell del paviment antimpacte de la zona de jocs; dues zones de terra morterenca als costats est i oest; i una zona de vianants al nord. La resta de la zona d’actuació posseeix un paviment de terra morterenca i una xicoteta zona lineal, aïllada de la resta de zona de jocs, en la qual se situen un balancí i dos molls. Cal destacar que en l’entorn immediat del futur nou parc es troba el CEIP Miquel Adlert i Noguerol, on molts dels seus alumnes i alumnes són usuaris i usuàries de l’actual i futur parc inclusiu.

MOBILIARI I JOCS

Els jocs s’instal·laran sobre la llosa de formigó prevista, sempre tenint en compte les indicacions i instruccions del fabricador, i seran els següents: un “gronxador niu tribox” per a xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 1 i 14 anys i amb capacitat per a 4 persones; un “bol giratori” per a xiquets i xiquetes entre 3 i 14 anys i amb capacitat per a 1 persona; un “moll d’integració” per a xiquets i xiquetes entre 1 i 14 anys, uns “cavallets per a tots” per a xiquetes i xiquetes entre 3 i 14 anys i amb capacitat per a 9 persones; i finalment un “moll ladybug” per a xiquets i xiquetes entre 1 i 14 anys i amb capacitat per a 2 persones. Així mateix cal destacar que s’habilitarà una tanca infantil.

Pel que respecta als bancs i a la resta d’elements que conformen el mobiliari a desmuntar, es retiraran i seran portats al magatzem municipal o a l’abocador en funció de l’estat que tinguen. Una decisió que s’adoptarà en coordinació amb els servicis de manteniment municipals. Es tracta del balancí existent en la zona central de la plaça, els dos molls inclosos en la zona del complex de joc infantil, els quatre bancs i els cartells de prohibició d’accés a mascotes. A més hi ha una sèrie d’elements de mobiliari que es desmuntaran i es tornaran a col·locar en una nova posició dins de la zona d’actuació. És el cas de dos dels molls de la zona exterior o papereres i fanals que també experimentaran una recol·locació.

Pel que fa al paviment, s’instal·larà un paviment de seguretat, amortidor d’impactes de cautxú discontinu, en llosetes de 100×50 cm o 50×50 cm amb acoblaments per mitjà de connectors de plàstic, de 45 mm i el gruix del qual dependrà de la zona, certificat per a una altura de caiguda d’1,4 m. En el perímetre de la zona de jocs projectat s’executarà un corredor lateral de com a mínim 1,50 m d’ample que permetrà la circulació sense problemes en la zona de jocs a través de paviment continu de formigó imprés de 10 cm de gruix.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =