25n
25N
25N

Els bars i restaurants de Catarroja, exempts del pagament de taxes per la ubicació de terrasses durant 2020

Els bars i restaurants de Catarroja, exempts del pagament de taxes per la ubicació de terrasses durant 2020
08/05/2020 -

Un dels agents econòmics més perjudicats amb les necessàries mesures de distanciament social d’obligat cumpliiento està sent l’hostaleria local. En aquest sentit, des de l’Ajuntament, en vistes a la ràpida entrada en la Fase I del pla de tornada a la nova normalitat, ha volgut alleujar la seua economia ampliant l’exempció de la taxa d’ocupació de la via per la ubicació de terrasses durant tot el que queda d’any.

“Conscients que la situació anava a ser especialment complicada per a aquests establiments, una de les nostres primeres mesures va ser eliminar aquesta taxa d’ocupació que ara, per a intentar que la volta a la normalitat siga menys incòmoda per a l’hostaleria de Catarroja, estendrem fins a final de 2020”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

D’aquesta mesura es beneficiaran els 110 bars i restaurants que tenien sol·licitada la col·locació d’una terrassa en el municipi. Cal recordar que el pagament de la taxa de terrasses suposava per a l’Ajuntament uns ingressos anuals de vora 100.000 euros.

D’altra banda, perquè es puga complir amb les mesures de distanciament social l’ajuntament de Catarroja rebrà sol·licituds d’ampliació de les terrasses de manera temporal a partir de l’11 de maig. Aquestes es recolliran en el correu electrònic ajuntament@catarroja.es o enel telèfon 961261301. Ací es tindrà en compte les necessitats de cada negoci, però també el respecte als vianants que hauran de tindre l’espai necessari per a transcórrer per la vorera amb normalitat.

“Cal mantindre un equilibri entre una mesura per a oferir nous espais a l’hostaleria i els drets del veïnat per això anem a estudiar totes les opcions per a adaptar-nos a les noves circumstàncies”, explica Martí Raga, regidor d’Urbanisme. “En altre àmbit, continuem treballant per a oferir nous espais als vianants, estudiant opcions de talls de carrers per al passeig o la pràctica esportiva, especialmente al llarg del cap de setmana”, apunta Raga.

Finalment, recordar que l’horari d’obertura de les terrasses queda a costa de la decisió que dictamine el govern estatal dins del marc de l’estat d’alarma i que serà d’obligat compliment en tots els locals d’aquesta índole a Catarroja.

Reunió del Consell Econòmic Local

D’altra banda, des de l’Ajuntament ja s’estan perfilant els últims detalls de Reactiva Catarroja, un pla d’actuació i impuls econòmic per al qual s’ha comptat amb la participació de totes les propostes dels agents econòmics i socials del municipi. Aquest primer esborrany del pla serà presentat la setmana vinent en el Consell Econòmic Local com a pas previ a ser exposat en el Ple de Catarroja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =