25n
25N
25N

Els bars podrà obrir l'11 de maig, però només les terrasses amb una ocupació del 30%

Ricardo Rubio E.P

Els bars podrà obrir l'11 de maig, però només les terrasses amb una ocupació del 30%
28/04/2020 -

La restauració podrà obrir el pròxim 11 de maig, però només les terrasses amb una ocupació del 30%, segons ha anunciat aquest dimarts el president del Govern, Pedro Sánchez, en la presentació del pla de desescalada, que tindrà quatre fases i que arrancarà el 4 de maig.

Precisament, a partir d’aqueixa data, 4 de maig, començarà la fase zero, en la qual es permetrà la recollida de menjar a domicili als restaurants, sense poder consumir en el local.

Després, l’11 de maig, en la qual entraran totes les províncies que passen a aquesta fase, es procedirà a l’obertura de l’hostaleria, excloent zones comunes i amb determinades restriccions fixades per Sanitat.

Una vegada superada la fase un, a partir del 26 de maig, es permetrà un terç de l’aforament de la sala i solo per a les taules, per la qual cosa no es podrà utilitzar el servei de barra.

En la fase tres, se suavitzaran les restriccions d’aforament, però es mantindran “estrictes condicions” de separació entre el públic en els establiments.

El president del Govern ha assenyalat que en la fase zero s’apostarà” pel xicotet comerç i locals com els de restauració amb cita prèvia. “Abans ens agradava menjar una paella en un restaurant, però ara li ho haurem de demanar al cuiner, recollir-la i ens l’emportarem a menjar a casa. Hem d’anar aprenent per a protegir-nos i per a protegir a la societat del contagi del virus”, ha indicat.

“Entrem junts i eixirem junts en aquesta crisi com a país. En la desescalada no avançarem tots a la mateixa velocitat, però sí de forma coordenada”, ha subratllat Sánchez, que ha precisat que “no hi ha un calendari uniforme” per a la desescalada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − tres =