25n
25N
25N

El Govern indica al 'Nuestra Madre de Loreto' que es dirigisca a Malta per a desembarcar als 11 migrants

El Govern indica al 'Nuestra Madre de Loreto' que es dirigisca a Malta per a desembarcar als 11 migrants
02/12/2018 -

El Govern espanyol ha indicat al pesquer de Santa Pola ‘Nuestra Madre de Loreto’, que porta més d’una setmana a la deriva després de rescatar a una dotzena de persones en aigües del Mediterrani properes a Líbia, que pose rumb a Malta per ser el “port més segur per a desembarcar-los”, segons han confirmat a Europa Press fonts de la vicepresidència del Govern.

El pesquer espanyol es troba a 12 milles de Malta amb els onze migrants que romanen a bord després d’un fort temporal que en un primer moment va obligar al capità de l’embarcació, Pascual Durá, a dirigir-se a Espanya malgrat no comptar amb el permís de les autoritats.

“El Govern indica ara a ‘Nuestra Madre de Loreto’ que pose rumb a Malta. Tard, malament i sense escrúpols”, ha lamentat a través del seu compte de Twitter el fundador de l’ONG Proactiva Open Arms, Óscar Camps.

“Jugant amb la seguretat de les persones, 10 dies sense notícies, un temporal dur, una persona evacuada en helicòpter i un alt risc per a tota la tripulació”, ha denunciat.

El president del Govern, Pedro Sánchez, havia demanat al patró del ‘Nuestra Madre de Loreto’ que complira amb la legislació comunitària i internacional i es dirigira “al port segur més pròxim”, segons va explicar el mandatari en la roda de premsa posterior a la reunió del G20 a Buenos Aires.

El Govern espanyol havia estat negociant amb Líbia per a donar una solució a la situació del pesquer, i també fent gestions davant els executius de Malta i Itàlia, que fins al moment s’havien negat a permetre el desembarcament.

“La política migratòria europea ha de ser comuna. Tots hem de complir la normativa internacional i comunitària”, ha assenyalat el ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat en un comunicat, en el qual assegura que anit van avisar al patró del vaixell que podia dirigir-se a Malta.

Des del primer moment, el Govern destaca que ha estat realitzant gestions perquè el vaixell, que està en aigües internacionals, “anara a un port segur i proper” i assegura que ha mantingut contacte “permanent” amb el patró a través de SASEMAR, els serveis de salvament marítim que depenen del Ministeri de Foment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

CCCC
torrent