25n
25N
25N

Barceló demana als turistes la "mateixa exemplaritat" que els valencians i que respecten el confinament

Demana en el Dia Mundial de la Salut que aquesta pandèmia que “ha parat el món i ens ha robat les abraçades, no ens robe la solidaritat”

Barceló demana als turistes la "mateixa exemplaritat" que els valencians i que respecten el confinament
07/04/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha exigit aquest dimarts als turistes que estan pensant a desplaçar-se a les seues segones residències en la Comunitat Valenciana amb motiu de Setmana Santa “la mateixa “exemplaritat” que estan demostrant els valencians respectant el confinament perquè ha advertit que només es vencerà a la pandèmia amb “un sacrifici conjunt de tota la societat”.

Barceló, en la roda de premsa diària per a informar de l’evolució de la pandèmia, ha recordat a més que el ministre de Sanitat, en el Consell Interterritorial d’ahir, va recalcar que s’adoptaran mesures “molt dures i restrictives” per a evitar aquests desplaçaments durant la Setmana Santa.

En aqueix sentit, ha demanat a tots els turistes d’altres comunitats “la mateixa responsabilitat” que es demana també als valencians perquè, ha subratllat, “hem de protegir-nos i protegir a la resta de la societat”. “El sacrifici és de tota la societat amb independència d’on un viu o vulga passar uns dies perquè només junts podrem superar això”, ha assenyalat.

Així, ha insistit que encara que les dades de l’evolució “obrin un fil d’esperança, no cal abaixar la guàrdia, ni podem permetre’ns el luxe de saltar-nos el confinament i fins que es decrete la fi gradual, cal seguir en la mateixa línia, visquen on visquen”.

Barceló ha aprofitat que aquest dimarts se celebra el Dia mundial de salut, per a recordar que “hui més que mai” la pandèmia global a la qual ens enfrontem “ens fa veure quin és el valor real que té la salut per a totes les persones”.

“ENS HA ROBAT LES ABRAÇADES, PERÒ NO LA SOLIDARITAT”

“Però també sabem el que posa relleu aqueixa falta de salut, que el món es para, ens ha robat les abraçades, les carícies, els besos, ens ha robat moltes coses, però espere que el que no puga robar-nos aquesta pandèmia és la solidaritat entre tots”, ha reclamat.

Així, ha demanat “treballar junts braç a braç per a eixir d’aquesta situació” perquè “lamentablement la pandèmia també ha posat en relleu la vulnerabilitat i la fragilitat de molts de grups de població” amb “perill d’exclusió en molts casos”.

Per això, ha subratllat, “hui és un dia per a reivindicar el treball de totes les institucions que vetlen per la salut de tots els ciutadans, a les organitzacions internacionals, al personal sanitari que és el cor de la Sanitat” i que estan contribuint “d’aquesta manera tan entregada i tan generosa contra aquesta pandèmia que mai ens podíem imaginar”. “Sent el Dia mundial de la salut els recorde: cuiden-se, cuidem-nos tots i cuidem del nostre sistema de salut”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =