25n
25N
25N

Barceló subratlla que les proves per a detectar la malaltia han de fer-se baix vigilància de Salut Pública

Dice que “todos los centros” sanitarios tienen “el material que necesitan” para profesionales y que saben a quién dirigirse para pedirlo

Barceló subratlla que les proves per a detectar la malaltia han de fer-se baix vigilància de Salut Pública
01/05/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha subratllat aquest divendres que totes les proves que es fan per a la detecció del coronavirus en la Comunitat Valenciana han de fer-se sota la vigilància de Salut Pública i per tant, de l’administració pública i dins del seu sistema.

Barceló s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit aquest divendres per a informar de la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana, preguntada per la realització de manera privada, acudint a empreses fora del sector públic, de test de detecció de la Covid-19 en alguna residència de majors i per si aquest és un cas aïllat.

“Supose que és una cosa excepcional”, ha assenyalat la responsable autonòmica, que ha indicat que a través del seu departament s’estan “duent a terme des de fa moltíssim temps test en residències” de majors i ha apuntat que espera poder donar les dades corresponents en els pròxims dies.

Així mateix, Ana Barceló ha exposat que aquests centres “saben que han de seguir la mateixa instrucció” que la resta de la Comunitat Valenciana, segons ha dit, actuar en aquest àmbit sota “la vigilància de Salut Pública” i “comunicar tots els resultats” a les autoritats sanitàries. Ha destacat en aquest punt la necessitat de treballar “en coordinació”.

“En les residències saben que són Salut Pública i els serveis sanitaris els qui porten les proves” i que “comuniquen al Ministeri –de Sanitat– el resultat”, ha manifestat Ana Barceló, que ha agregat que no li consta que s’haja donat autorització a cap d’aquests centres per a fer els test de manera privada.

“Ni em consta ni no em consta”, ha afegit, al mateix temps que ha reiterat que “hi ha instrucció que tots els test i les PCR en totes les residències” que es fan a residents i persones sociosanitàries es facen com ha explicat. “No té sentit que una residència ho faça fora del sistema”, ha ressaltat la consellera.

“MATERIAL NECESSARI”

D’altra banda, preguntada pel material i els equips de protecció dels quals disposen els professionals sanitaris en la Comunitat Valenciana i per les queixes d’alguns per falta d’aquest, Barceló ha assegurat que “tots els centres hospitalaris i departaments tenen el material necessari per als seus professionals”.

Així, la titular de Sanitat Universal i Salut Pública ha afirmat que en aquests moments no hi ha situació de desproveïment” d’aquesta mena de material. “Els serveis de prevenció dels centres sanitaris saben perfectament quin personal ha de portar quin tipus de protecció. En aquests moments no consta problemes de desproveïment ni que falta material per a personal sanitari”.

D’aquesta manera, Ana Barceló ha reiterat que “en aquests moments tots els departaments tenen material suficient” i ha ressaltat que a la Comunitat Valenciana han arribat “17 avions i 500 tones de material”. Ha insistit que “tots els departaments tenen material suficient” i en què en “tots” ells els professionals que necessiten material de protecció “saben a qui poden dirigir-se” per a demanar-ho.

AÏLLAMENT ADEQUAT

Preguntada per la realització de test de seroprevalencia als hospitals de campanya públics instal·lats en les tres províncies de la Comunitat Valenciana i pel futur d’aquests centres, la consellera ha explicat que els test de seroprevalencia s’estan fent en Atenció Primària i que als hospitals de campanya es duen a terme test ràpids.

Així mateix, Ana Barceló ha recordat que aquests tres hospitals “estaran fins a desembre” habilitats i ha agregat que a ells “aniran les persones lleus o moderades que no puguen tindre un aïllament en el seu domicili adequat si té el coronavirus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

museo prehistoria