25n
25N
25N

Barceló: "La sensació convida a l'esperança, però una cosa és el desig de passar i una altra les dades"

La Comunitat demana que si un departament de salut no compleix els criteris no impedisca a la resta de la província passar de fase

Barceló: "La sensació convida a l'esperança, però una cosa és el desig de passar i una altra les dades"
07/05/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat aquest dijous que la sensació amb la qual va eixir de la seua reunió amb la vicepresidenta quarta, Teresa Ribera, “convida a l’esperança” que la Comunitat Valenciana podrà passar a la Fase 1 dilluns que ve, però ha demanat “molta prudència” perquè ha advertit: “una cosa és el desig i una altra les dades”.

Barceló, en la roda de premsa diària per a informar de l’evolució de la pandèmia, ha assenyalat que encara que la Comunitat compleix amb els criteris previs objectius exigits pel Ministeri sobre nombre de llits o capacitat de realització de PCR, entre altres, però la Generalitat desconeix “què tindrà en compte” el Ministeri per a autoritzar avançar en la desescalada dels informes.

Així, ha assenyalat que ara ha d’estudiar conjuntament els informes epidemiològics que li han presentat, i que en la reunió d’ahir no va donar temps, i “esperar fins a l’últim moment a veure com va l’evolució”. “Per això màxima prudència perquè mancada per examinar a fons les dades”, ha insistit.

Barceló ha aclarit que la proposta és que tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana avancen a la fase 1 i que en el cas que alguna àrea no complisca amb els criteris no s’impedisca a tota la província avançar.

En aqueix sentit, ha assenyalat que aquesta proposta per departaments obeeix al fet que la Conselleria sap “l’evolució epidemiològica de cada àrea, com ha afectat la Covid en cada municipi i tota la informació”.

Per això, han demanat que “si algun departament no avança no impedisca que tota una província avance” i ha aclarit que el Ministeri no es va pronunciar sobre aquesta petició de desescalada per departaments salut.

PRÒXIMES FASES

Barceló ha insistit que demanar prudència i ha descartat avançar més peticions ni, en concret, aconsellar al sector de l’hostaleria com han de preparar-se.

“Encara no està autoritzada Fase 1, i després cal consolidar-la, per la qual cosa no cal anticipar-se al que podria passar en la 2. Jo no m’atrevisc”, ha assenyalat.

A més, ha advertit que quan es veu el moviment que s’està registrat a la ciutat en aquesta fase 0 d’alleujament “dóna molt respecte a passar a la fase següent”. “Cal vore què passa, què diu el Ministeri, com el valora i a partir d’ací anar menjant-se cada dia, anar a poc a poc”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 17 =

museo prehistoria