25n
Orgull
Orgull

Barceló reclama a totes les CCAA "un esforç" per a "recuperar el consens" en el Consell Interterritorial

Barceló reclama a totes les CCAA "un esforç" per a "recuperar el consens" en el Consell Interterritorial
08/06/2021 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha reclamat aquest dimarts a totes les comunitats “fer un esforç” per a “recuperar el consens” en la reunió de demà del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) sobre les restriccions que cal aplicar per a poder “estar alineats davant una pandèmia que no ha conclòs”.

Així, ha recalcat, després d’assistir a l’arrancada de la vacunació en les empreses privades, que el virus “continua sent ací” i, per tant, la incidència “pot canviar d’una comunitat a una altra”. Per això, és necessari establir “un semàfor clar de quines són les alertes, però també una certa flexibilitat a l’hora d’implantar les restriccions”.

Barceló ha confirmat que ahir va mantenir una conversa amb la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i ha assenyalat que “l’important” és que demà en el CISNS les propostes “isca per un acord per consens” i que “estiguem tots còmodes en les mesures que s’han d’aplicar”.

En aqueix sentit, ha assenyalat que “evidentment cada comunitat estava regulant en funció de la seua situació epidemiològica i de les alertes” i ha apostat en la reunió de demà per “conciliar” els interessos entre les mesures que es van aprovar en el CISNS i les que ja estaven aplicant les diferents comunitats autònomes en les seues resolucions.

En qualsevol cas, ha apuntat que de moment el Ministeri plantejarà demà “una nova proposta en la qual se suprimeix una de les mesures que estava fixada com a obligatòria” després de la decisió de l’Audiència Nacional i “modula les restriccions” i “s’obri una fase de diàleg i trobada entre comunitats per a definir si es queden en recomanacions o en mesures d’obligat compliment”.

OCI NOCTURN

En qualsevol cas, preguntada per un possible recurs judicial de l’oci nocturn com a Madrid, ha comentat que la Comunitat Valenciana estava “còmoda” amb l’acord de l’últim CISNS que permetia obrir a aquest sector, alguna cosa que estava prohibit des del 14 d’agost.

A més, ha recordat que la proposta del Ministeri era fixar l’obertura fins a les 2.00 hores mentre que la Comunitat Valenciana va defensar poder estendre-ho aquest horari fins a les 3.00 hores per a permetre a les comunitats adaptar-se en funció de la seua evolució atés que les mesures no es revisen setmanalment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 17 =