25n
25N
25N

Barceló justifica posposar les reunions en La Ribera per a poder controlar un rebrot de 42 casos

Barceló justifica posposar les reunions en La Ribera per a poder controlar un rebrot de 42 casos
14/05/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló ha justificat aquest dijous la petició de posposar “uns dies” les reunions de fins a 10 persones a la comarca valenciana de la Ribera encara que passe a la Fase 1 per a poder controlar l’origen d’un focus de 42 contagis detectats en cinc dies en un mateix municipi, que no ha volgut identificar. “No es tracta d’estigmatitzar a una comarca sinó de protegir la salut dels veïns”, ha recalcat.

Barceló, en la roda de premsa diària per a analitzar l’evolució de la pandèmia, ha explicat que aquests casos es van detectar en dies posteriors a la remissió del document de proposta de desescalada remés al Ministeri dimecres passat i posa en relleu que
“el nostre sistema d’alerta funciona molt bé”.

Així, els tècnics han desaconsellat aquestes reunions per “prudència i responsabilitat” per a poder “analitzar per què” s’han registrat aquests contagis, fer un seguiment i poder determinar la traçabilitat. Sobre aquest tema, ha aclarit que aquesta petició de demora de les reunions de fins a deu persones inclou també a les terrasses. No obstant això, en aquests espais públics sí que podran asseure’s junts en una taula els convivents en un mateix domicili.

Barceló ha exposat que en la reunió que ahir va mantenir amb els alcaldes per a informar-los d’aquesta mesura “la majoria, responent a la responsabilitat deels seus càrrecs, es va pronunciar a favor” perquè saben que “el més important és la salut dels seus conveïns”. “Aquesta mesura no estigmatitza a ningú sinó que és per a avançar amb cura i pas ferm”, ha insistit.

“La majoria d’alcaldes es van mostrar comprensius de posar la salut per damunt de tot”, ha incidit Barceló, que ha argumentat a més que “no seran molts dies i no tindrà a penes repercussió a la comarca després d’haver fet tant d’esforç i haver estat tant de temps confinats”.

SENSE PARAL·LELISMES

Sobre aquest tema, ha subratllat que “no es poden establir paral·lelismes” entre aquesta petició de la conselleria de demorar “uns dies” una única mesura de les previstes en la Fase 1, i que a més “té una raó” perquè està “justificada en la protecció de les persones”, amb la decisió del Ministeri de no autoritzar la passada de 14 departaments de la Comunitat.

En aqueix sentit, ha descartat que la petició d’aqueixa demora estiga relacionada amb la falta de capacitat del departament d’Alzira que, ha recalcat, “ha funcionat molt bé durant aquesta pandèmia”, però ha apuntat que “s’ha produït un cridaner nombre de casos en aquesta zona i cal detectar on està l’inici del focus”.

De la mateixa manera, ha indicat que per l’evolució de les dades epidemiològiques “no sembla” que vaja a ser necessari demanar aquesta demora en altres departaments de salut. Encara que ha insistit: “cal ser tots responsables i no cal fer un pas arrere. Si ho fem amb responsabilitat i prudència ens anirà bé”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =