25n
25N
25N

Barceló: "És molt positiu poder reiniciar la vacunació amb AstraZeneca en demostrar-se que és segura i eficaç"

El dilluns el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut validarà la nova estratègia per a l’administració dels vials d’aquesta farmacèutica

Barceló: "És molt positiu poder reiniciar la vacunació amb AstraZeneca en demostrar-se que és segura i eficaç"
19/03/2021 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha avaluat molt positivament que es reprenga la vacunació amb els vials de la farmacèutica AstraZeneca perquè “suposa reiniciar el ritme d’immunització que ens havíem marcat per a protegir la majoria de la ciutadania valenciana en el menor temps possible, que és el nostre objectiu principal”.

Barceló s’ha mostrat especialment satisfeta que l’Agència Europea del Medicament (EMA, en les seues sigles en anglés) i el Comité de Farmacovigilància hagen conclòs que aquesta vacuna és “segura i eficaç i no provoca un augment dels riscos de patir trombosis després de la vacunació”. El més important, ha insistit, “és que la vacuna no supose cap risc greu per a les persones a les quals se’ls posa, i això que queda clar segons els tècnics de la EMA”.

No obstant això, la titular de la Sanitat valenciana, en línia amb tots els organismes científics nacionals i internacionals, ha explicat que “es continuarà actuant amb molta prudència enfront de qualsevol efecte secundari tant en aquesta vacuna com en les restants”. Tot aquest episodi, ha assegurat, “ens ha servit sobretot per a posar de manifest que el sistema de farmacovigilància funciona perfectament, i això suposa una garantia de tranquil·litat per a totes les persones vacunades”. Per això, ha demanat a la ciutadania que viva amb tranquil·litat “aquest procés de vacunació el final de la qual és posar fi a aquesta pandèmia que porta un any marcant les nostres vides en tots els aspectes”.

Respecte a pla de vacunació, la consellera ha explicat que, al llarg del cap de setmana es reuniran la Comissió de Salut Pública i la Ponència de Vacunes per a revisar els grups que es vacunaran amb AstraZeneca i analitzar detalladament les conclusions de la EMA. Amb les conclusions d’aquests dos grups, el dilluns se celebrarà un nou Consell Interterritorial on s’aprovarà la nova estratègia per a l’administració d’aquests vials.

Les dues restants vacunes actualment en el mercat, Pfizer i Moderna, s’han continuat inoculant amb normalitat aquests dies, per la qual cosa no veuran alterat el seu calendari de distribució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 20 =

museo prehistoria