25n
25N
25N

Barceló davant possibles denúncies de metges: "Sentim la falta de material en l'inici però ara ja hi ha"

Barceló davant possibles denúncies de metges: "Sentim la falta de material en l'inici però ara ja hi ha"
05/05/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha reiterat aquest dimarts les disculpes per la falta de material de protecció per als sanitaris en l’etapa inicial de la pandèmia deguda a la situació “voraç” del mercat, però ha recalcat que en aquests moments hi ha suficient, fins i tot en ‘stock’, i que si hi ha un problema puntual, ha de comunicar-se per a solucionar-lo.

Barceló, en la roda de premsa diària per a informar de l’evolució de pandèmia, s’ha referit així preguntada per l’anunci de sanitaris que interposaran denúncies per haver-se contagiat de la Covid-19 a causa d’una falta de material de protecció.

Sobre aquest tema, ha recordat que en diverses ocasions, inclosa en la seua compareixença en les Corts, ha demanat perdó i ha explicat que s’ha fet “tot l’esforç a posar en marxa tots els canals per a portar material” perquè “protegir als sanitaris és la nostra màxima preocupació”.

“Sentim enormement que en l’etapa inicial no comptaren amb material, perquè les comandes van quedar parats a les fronteres d’Alemanya i la Xina i estàvem davant un mercat voraç i molt competitiu que ens va impedir, igual que en la resta d’Espanya, resoldre el tema amb rapidesa i també per la pressió assistencial”, ha justificat.

A més, ha explicat els positius entre sanitaris malgrat comptar amb material perquè no tots els casos que es coneixen ara són de contagis actuals sinó que “ja ho han passat i no necessàriament estan en fase aguda”.

En qualsevol cas, ha insistit que tots els departaments disposen ja de material, després de l’arribada de més de 600 tones en 17 vols, i si hi ha algun cas puntual de problema de subministrament, s’ha de comunicar. “No es pot generalitzar ni donar la sensació que no hi ha material, i si ocorre cal comunicar-ho per a donar-li solució i saber què ha passat”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 17 =