25n
25N
25N

Barceló nega falta de material i respondrà en els Tribunals a les denúncies sindicals

Assenyala que el dèficit de bates se supleix amb bussos de protecció i que s’esmenarà amb el mercat interior

Barceló nega falta de material i respondrà en els Tribunals a les denúncies sindicals
16/04/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha tornat a insistir aquest dijous que no falta material de protecció per als sanitaris enfront de la Covid-19, com li han confirmat des de tots les gerències dels departaments, i sobre aquest tema ha apuntat que les denúncies sindicals i d’altres institucions les respondrà en els Tribunals.

Barceló, en la roda de premsa diària per a informar de l’evolució de la pandèmia, ha recalcat que els mateixos professionals li han demanat que trasllade que no hi ha falta de material des que es van obrir els mercats xinés i alemany, i es va aconseguir obrir un canal de distribució. “Això és el que respondrem als Tribunals contestant a les denúncies presentades per diferents organitzacions sindicals”, ha apuntat.

En aqueix sentit, ha insistit que Sanitat distribueix una part fixa de material a cada departament i una altra variable en funció dels casos Covid-19 que té i del nombre de persones i residències que atén. Els directors Econòmics de cada departament passen diàriament un informe amb el material consumit i les previsions que necessitaran perquè es repose abans que se’ls esgote.

Per això, ha insistit que si a algun professional concret li falta un equip, el demane perquè el seu departament disposa d’ell i li ho entregarà “perquè el nostre deure és protegir a tots els nostres sanitaris que s’estan deixant la pell”. “Els responsables d’equips directius i caps de serveis ens han dit que mai els ha faltat i que així hem de transmetre-ho”, ha recalcat.

DÈFICIT DE BUSSOS

D’altra banda, ha aclarit que el dèficit de bates que existeix s’està suplint proporcionant als professionals bussos, que és la màxima protecció que existeix, si han d’entrar en contacte amb un cas sospitós o estan exposats a positius.

Sobre aquest tema, ha explicat que aquest falta de bates es deu al fet que no es troben en el mercat, ni tan sols a la Xina, i “arriben a comptagotes”. No obstant això, ha destacat que ja hi ha una empresa que està treballant per a poder obtenir la certificació de l’Agència Espanyola del Medicament per a fabricar aquestes bates amb el que aquest desproveïment la conselleria l’esmenarà amb aquest mercat interior.

Així mateix, ha negat que els professionals recullen material dels fems si no que, ha aclarit, hi ha cert material, com les ulleres, que després d’esterilitzar-se pot reutilitzar-se si és necessari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

bombers
Valencia activa