25n
25N
25N

Barceló nega coaccions als MIR davant la vaga i diu que la porta del diàleg està "sempre oberta"

Arxiu

Barceló nega coaccions als MIR davant la vaga i diu que la porta del diàleg està "sempre oberta"
23/07/2020 -

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha negat que hi haja hagut cap coacció als metges MIR davant la vaga que mantenen i ha assegurat que el seu departament i ella com a responsable està “sempre” obert al diàleg.

Així s’ha pronunciat Barceló en ser preguntada pels mitjans sobre les coaccions denunciades per alguns d’aquests professionals, al que ha assenyalat que “en absolut” s’han produït perquè l’administració respecta el dret de qualsevol a la vaga.

“No estem obstaculitzant per a res la vaga, ens atenim al que diu l’autoritat laboral i és el que els traslladem a ells i al sindicat que forma part d’aqueix comité de vaga”, ha remarcat la consellera, que ha insistit que l’administració no faria “mai” cap coacció.

Preguntada per les reivindicacions que formulen els metges residents, ha assenyalat que algunes d’elles correspon regular-les al Ministeri de Sanitat, com les relatives a les retribucions, i el que s’ha fet des de la Generalitat és traslladar al Govern central la necessitat de crear una taula tècnica amb totes les comunitats per a abordar aquesta qüestió “i atendre les reclamacions que estan fent els MIR”.

Respecte a les reivindicacions que poden ser ateses des de la Comunitat, Barceló ha incidit en què sempre ha estat oberta al diàleg i el 9 de juliol ja va remetre una carta al col·lectiu fent aqueix oferiment de diàleg “però la vaga ja estava anunciada abans que es poguera produir” el contacte.

Aquest dimecres, ha continuat, va haver-hi una reunió de tres hores en les quals Sanitat va escoltar “atentament” les reivindicacions dels metges residents.

“Som una comunitat que té millors condicions laborals que la resta, som la segona que té un coeficient de retribució als MIR”, ha ressaltat, encara que això no vol dir que no puga “continuar dialogant i escoltant”. “Aqueixa porta del diàleg, per a aquesta consellera i aquesta conselleria, estarà sempre oberta”, ha afirmat.

A més, ha volgut agrair als MIR el treball que han estat realitzant durant la pandèmia, vivint “uns moments molt durs” que està segura “incorporaran a la seua experiència, a la seua carrera professional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =