25n
25N
25N

Barceló confirma que els horaris es mantindran en la fase 1 i adverteix: "el canvi no és per a relaxar-se"

Assenyala que s’està ultimant un estudi detallat per a concretar quins departaments de salut de la Comunitat podran passar

Barceló confirma que els horaris es mantindran en la fase 1 i adverteix: "el canvi no és per a relaxar-se"
08/05/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat aquest divendres que es mantindran les mateixes franges horàries per a gaudir de les noves activitats que es permeten realitzar en la fase 1, com anar a les terrasses, perquè ha advertit: “el canvi no és per a relaxar-se, sinó per a consolidar”.

Barceló, en roda de premsa, ha comentat que s’està ultimant un estudi detallat per a concretar la desescalada per departaments i que en les pròximes s’anunciarà finalment quines àrees de salut de la Comunitat podran passar dilluns que ve a la fase 1 i quins no. La petició realitzada al Ministeri és que no s’impedisca passar a tota la província si hi ha un departament que no compleix els criteris.

En aqueix sentit, ha assenyalat “rotundament” que els horaris per a poder anar a les terrasses es permetran en les franges actuals i amb les mateixes mesures de seguretat i en aqueix sentit ha explicat que el canvi de fase no suposarà relaxar aquestes restriccions. De fet, ha recordat que l’única petició és ampliar dues hores al matí i una a la vesprada l’eixida dels menors per a evitar, també per salut, les hores de major sol.

“En la resta no veig canvis en les franges, encara que si es pot obrir alguna cosa més ens ho diran, i si hi ha alguna nova proposta del Ministeri nosaltres també farem la nostra aportació”, ha aclarit.

En aqueix sentit, ha recordat que el pla de desescalada del Govern preveu quatre fases de 15 dies cadascuna d’elles, i que encara no hem entrat ni en la primera. “Les zones que passen a la fase 1 no vol dir que ja estan desconfinats perquè l’Estat d’alerta continua, tindrem unes mesures més obertes, però seguiran les franges horàries i hauran de mantindre’s les mateixes mesures de protecció perquè no hem tornat a la normalitat”, ha assenyalat.

Barceló ha assenyalat que cal esperar que el Ministeri de Sanitat dicte les resolucions i llavors s’informarà el detall de tots els canvis que suposarà el canvi de fase. “A vegades les mesures poden ser més o menys enteses, però cal ser comprensius perquè aquestes decisions per damunt de tot és per a preservar la seguretat i salut de tots”, ha justificat.

Respecte a l’ús de les platges, ha explicat que només estan obertes per a passejar i practicar l’esport de natació no per al bany recreatiu. En aqueix sentit, ha aclarit que tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com des de la Conselleria de Sanitat coincideixen que “necessitem les platges perquè ara ve el bon temps i en la Comunitat Valenciana fa molta calor”.

No obstant això, ha recordat que el pla del Govern central posposa el bany a la fase 3, per la qual cosa el Consell està treballant “per a veure si quan arribe la fase 2 es pot anticipar”. “Això és una aspiració de Puig que comparteix la conselleria”, ha apuntat Barceló, que ha aclarit que s’està ultimant la proposta que el Consell traslladarà sobre les zones de bany.

Desescalada EN LA COMUNITAT

Barceló ha explicat les línies amb el Ministeri continuen “obertes” i que en aquests moments els tècnics de totes dues administracions estan estudiant els criteris epidemiològics per a veure quins departaments de salut poden passar de fase. Així, en la reunió que van mantenir el dimecres “deixem obert fins a arribar al dia de hui l’estudi detallat per a concretar el nostre desescalat per departaments”.

Sobre aquest tema, ha aclarit que en la proposta que van presentar al Govern no es va fixar la divisió per departaments a l’espera de l’anàlisi de les últimes dades epidemiològiques, encara que ha assenyalat que és lògic que si és una ciutat hi ha més d’un hospital s’agrupen les àrees de salut perquè és “molt difícil separar per carrers” una urbs.

Barceló ha assenyalat que entén que la ciutadania vulga saber ja aqueixa informació, però ha argumentat que no la pot donar encara, no perquè no vol, sinó perquè encara es continua treballant sobre ella i encara té un Consell interterritorial aquesta vesprada. “La informació ha de ser rigorosa i ara encara no està tancada”, ha insistit.

EVITAR LA RELAXACIÓ

Barceló ha insistit una vegada més en què, encara que és cert que la majoria de la població demostra “molta responsabilitat”, sí que és cert que “hi ha una part que s’està relaxant i perjudica el conjunt”, encara que aquesta actitud encara no té conseqüències en les xifres de contagis.

“Però les possibilitats de contagi estan i veig amb preocupació com hi ha grups que es posen a parlar amb normalitat al carrer sense guardar distàncies, a grups de joves junts sense respectar les distàncies com a corredors que tampoc les respecten i les seues gotes de suor esguiten als que caminen”, ha advertit. Per això, ha insistit que el bon temps pot tindre un efecte negatiu en fomentar la relaxació de les normes i llavors vindran els contagis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =