25n
25N
25N

Barceló: “Les mesures han de ser contundents per a protegir la salut de tota la ciutadania”

Ha pedido corresponsabilidad a ciudadanos y a empresarios del sector de la hostelería y el ocio nocturno para evitar nuevos contagios

Barceló: “Les mesures han de ser contundents per a protegir la salut de tota la ciutadania”
19/07/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat aquest diumenge el Centre de Salut Pública de Gandia, acompanyada de l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, la Secretària Autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i el Secretari Autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix.

Barceló ha mantingut una reunió amb l’equip de Salut Pública de la localitat amb l’objectiu de “fer una valoració de les mesures que vam adoptar ahir i que afecten especialment l’oci nocturn a la ciutat de Gandia”. Com es va anunciar en roda de premsa, Sanitat ha decretat el tancament de l’oci nocturn a la ciutat davant l’aparició d’un brot de coronavirus. Per això, la consellera ha agraït el suport de l’Ajuntament a aquesta decisió perquè “les mesures han de ser contundents per a la lluita contra el virus. No podem deixar de prendre aquest tipus de decisions per a protegir la salut de tota la ciutadania”.

Barceló ha volgut també insistir en la necessària corresponsabilitat tant dels ciutadans com dels mateixos empresaris de l’hostaleria i l’oci nocturn. “No ens agradaria continuar prenent aquest tipus de mesures”, apuntava, ja que “la gran majoria compleix escrupolosament totes les recomanacions, per la qual cosa aquest és un missatge dirigit especialment a aquells que no el fan”.

La consellera ha recordat que l’aforament permés en els locals d’oci nocturn es troba en un terç per a consum a l’interior del local. A més, en aquells locals que disposaren de terrasses a l’aire lliure, l’aforament serà fins al 75% de les taules permeses, sempre que es puga assegurar el distanciament establit.

Brot de coronavirus a Gandia

La consellera ha explicat que, des de Salut Pública, es va detectar un brot de coronavirus a la ciutat de Gandia a conseqüència del desplaçament de la població i un major contacte en la franja de 20 a 40 anys.

Des del passat 4 de juliol s’han declarat 70 casos de coronavirus a la ciutat, una part important d’ells relacionats amb l’oci nocturn.

Per part seua, Diana Morant ha volgut agrair la visita de la Consellera i la proximitat del govern valencià. “Des que ha aparegut el brot a la nostra ciutat, hem estat a la disposició de la Conselleria per a contenir el brot i des del govern de Gandia considerem que s’han pres mesures valentes i contundents que han rebut el suport de la ciutadania” “Hem d’evitar mals majors” ha declarat l’alcaldessa qui ha recordat el bon comportament de Gandia i la comarca durant el confinament i ha reconegut el treball” incansable dels professionals sanitaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =