25n
25N
25N

Barceló llança un avís sobre la fi de l'estat d'alarma: "No és que s'alce i tornem a la normalitat"

Barceló llança un avís sobre la fi de l'estat d'alarma: "No és que s'alce i tornem a la normalitat"
07/04/2021 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha mantingut aquest dimecres que després de la fi de l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig “no es produeix un buit, no és que s’alce i tornem a la normalitat”, sinó que hi haurà “un altre escenari” en el qual “les comunitats autònomes tenim la responsabilitat de les mesures en l’àmbit de les nostres competències” i fer “que es respecten i es complisquen” les acordades amb el Ministeri de Sanitat.

Barceló, després de visitar l’Hospital de Sagunt, ha assenyalat sobre aquest tema que “el paraigua continuarà estant” després del 9 de maig encara que ha confirmat que amb la finalitat de l’Estat d’alarma també decauen les restriccions que afecten drets fonamentals, com el toc de queda, la mobilitat, el nombre de persones que poden estar reunides o a l’aforament de les confessions religioses, i que “correspon al Govern d’Espanya”.

No obstant això, ha recalcat: “Tenim un marc jurídic en el qual es contemplen totes les activitats en les quals hem de continuar mantenint un nivell d’alerta en funció de la situació epidemiològica, però tenim elements comuns per a fer complir els protocols en tots els àmbits ja siguen activitats comercials, de restauració, hostaleria, educació, o transport”.

D’aquesta manera, ha destacat que “tenint en compte el Consell interterritorial de Sistema Nacional de Salut seguiran els acords d’actuació conjunta”. Així, des que s’alce l’estat d’alarma i fins que es declare definitivament per acabada la pandèmia, ha assenyalat que caldrà “jugar en una altra lliga i amb un altre escenari i amb responsabilitat” les comunitats autònomes.

PLATGES

D’altra banda, ha comentat que en el Consell interterritorial d’aquesta tarda s’abordarà la proposta del Ministeri de Sanitat de contemplar activitats que són incompatibles amb l’ús de la màscara en zones aquàtiques, com a platges, pantans o rius, perquè l’actual norma que entrarà en vigor una vegada decaiga l’Estat d’alarma “no tenia molt de sentit”.

Per això, ha recordat que la Comunitat Valenciana defensa que no siga obligatori el seu ús en les zones aquàtiques per a unes certes activitats, com el bany o prendre el sol.

En concret, el Ministeri de Sanitat proposarà aquest dimecres a les comunitats autònomes, en el si del ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), no obligar la població a usar màscara en platges, piscines, llacs o embassaments durant el bany, la pràctica d’esport o en els períodes de descans en un lloc fix, però sí quan se’n vaja a fer un passeig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 12 =