25n
25N
25N

Barceló veu "insuficients" les compres de material del Govern i insta a fer "un esforç major"

La consellera valenciana afirma que “no té absolutament res a retraure en un repartiment on totes les CCAA tenen el mateix problema”

Barceló veu "insuficients" les compres de material del Govern i insta a fer "un esforç major"
30/03/2020 -

La consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha afirmat que les compres de material sanitari de protecció contra la Covid-19 són “insuficients” i ha instat a fer “un esforç major”. No obstant això, ha apuntat que no té “res a retraure en un repartiment on totes les comunitats autònomes tenim el mateix problema”.

La titular de Sanitat de l’executiu autonòmic s’ha pronunciat en aquests termes en la compareixença d’aquest dilluns per a informar de la situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana en ser preguntada pels mitjans per si està “satisfeta” del repartiment de material sanitari que està duent a terme el Govern d’Espanya.

Sobre aquest tema, Barceló ha contestat: “Jo no entre en el repartiment, sí que dic que és insuficient”. “Imagine que el Govern té per al repartiment moltes més dades de totes les CCAA dels quals dispose i, per tant, entenc que està utilitzant diferents criteris, com el nombre de pacients amb Covid, el de professionals o la pressió assistencial”, ha assenyalat.

“No té absolutament res a retraure –ha continuat– en un repartiment on totes les comunitats tenim el mateix problema, la qual cosa sí que crec és que són insuficients les compres que s’estan realitzant des del Ministeri; no sé si aquesta prevista l’arribada d’algun vol més (amb material), i l’esforç hauria de ser major”.

“DIFÍCIL ANAR Al MERCAT MUNDIAL”

Així i tot, la dirigent valenciana ha subratllat que comprén “el difícil que és anar al mercat mundial”, ja que en aqueixos moments tots els països acudeixen a un mercat en el qual el principal proveïdor és la Xina, “amb totes les dificultats que ha tingut amb el tancament d’empreses” en haver sigut l’origen de la pandèmia.

“Hi ha dificultats per a portar aqueix material; totes les comunitats autònomes estem intentant augmentar el nostre nivell de contactes per a poder portar material directament d’altres països però ara mateix hi ha grans tensions en el mercat”, ha insistit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =