25n
25N
25N

Barceló destaca amb "molta prudència" que la situació "es va estabilitzant" i que baixa l'ocupació d'UCI

Barceló destaca amb "molta prudència" que la situació "es va estabilitzant" i que baixa l'ocupació d'UCI
02/04/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat aquest dijous amb “molta prudència” que l’evolució de la pandèmia del coronavirus es “està estabilitzant” en la Comunitat Valenciana amb “una menor pressió de les urgències”. De fet, el percentatge de llits UCI ocupats ha registrat un “lleuger descens” en passar del 71,4% d’ahir al 69,8% de hui amb el que els llits lliures han passat de 228 a 254 llits.

Barceló, en la roda de premsa diària per a donar compte de l’evolució, ha ressaltat sobre aquest tema que portem diversos dies en què sembla que el creixement “es va estabilitzant” i, “estem notant que la pressió en Urgències és una mica menor”. “No volem ser optimistes, pot haver-hi una estabilització, però cal ser prudents i esperar a veu què passa el cap de setmana”, ha advertit.

“No podem baixar la guarda perquè si seguim aquesta tendència de no augment de casos significatius, és gràcies a les mesures adoptades i a l’esforç i a la col·laboració ciutadana de respectar el confinament per a trencar la cadena de transmissió”, ha destacat.

Sobre aquest tema, ha insistit que els llits lliures s’aborda com “una única UCI autonòmica” de manera que si a algun hospital, especialment els comarcals com Requena, Elx o Vinaròs, entra una Urgència, que no és un Covid i que no pot ser atesa, es trasllada el pacient a qualsevol altre centre privat o pública perquè ara hi ha “una única xarxa autonòmica”.

En aqueix sentit, ha assenyalat que malgrat aquest lleuger augment de llits UCI disponible, gràcies també a les persones que són desintubades i passen a planta, la conselleria mantindrà la planificació de totes les comandes de respiradors per “si es produïra un repunt no previst”.

Així mateix, davant l’anunci del ministre de Transpore, José Luis Ábalos, que ja estan llestos els trens medicalitzats per al trasllat de malalts entre comunitats, Barceló ha reiterat que informa diàriament el Govern central de la disponibilitat de llits UCI en la Comunitat.

A més, ha destacat que en total en la Comunitat Valenciana hi ha 4.723 llits lliures, 1.971 a Alacant, 2.313 a València i 598 a Castelló, per la qual cosa no veu la necessitat d’ampliar espais.

Així mateix, ha assenyalat que aquest dijous mantindran una reunió amb la Direcció General de Farmàcia per a analitzar la situació de medicaments en els centres hospitalaris de la Comunitat. La Societat Espanyola de Medicina Intensiva ha advertit del desproveïment en alguns medicaments, com els sedants.

REPARTIMENT DEL MATERIAL

Barceló ha ressaltat que ahir mateix va començar el repartiment del material portat en el segon carregament procedent de la Xina i es van distribuir 538.600 mascaretes quirúrgiques, 20.800 màscares fpp2, 7.000 ulleres i 1.340 bussos.

Així, ha destacat que, encara que “és veritat que hi ha hagut mancada de productes per la situació del mercat” ara es rep material “constantment” i que en les pròximes setmanes està prevista l’arribada de més enviaments comprats per la Generalitat, als quals cal sumar les donacions d’empreses. “No hem paralitzat les compres, necessitem preparar-nos i no podem abaixar la guàrdia sense renunciar a un només un punt d’aquesta planificació, siga recursos humans i o de material per a protegir als professionals”.

Sobre aquest tema, ha comentat que no han rebut cap sol·licitud d’ajuda de material d’altres governs autonòmics, però s’ha mostrat “segura” que en aqueix cas la Comunitat “col·laborarà i contribuirà a cobrir necessitats”.

Barceló ha comentat que els casos d’oncologia s’estan derivant a hospitals privats, especialment a l’IVO, perquè atenga totes les necessitats de tractaments oncològics o quirúrgiques.

De la mateixa manera, ha rebutjat que el comentari de la patronal de la sanitat privada d’infrautilització d’aquests recursos puga aplicar-se en la Comunitat Valenciana perquè ací ja s’han derivat 241 pacients i a més ha recordat que fa 15 dies van mantindre una reunió.

Per últim, ha assenyalat que no han rebut una comunicació oficial que l’empresa Analitza, que gestiona el laboratori de l’Hospital de la Marina a Dénia (Alacant), haja realitzat un ERTO als seus treballadors com ahir va anunciar el Sindicat de Tècnics d’Infermeria (CEMS-CV-SAE) i que en aquest cas s’estudiarà la situació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =