25n
25N
25N

Barceló descarta el confinament i advoca per esperar a veure les últimes mesures: "No portem ni cinc dies"

Barceló descarta el confinament i advoca per esperar a veure les últimes mesures: "No portem ni cinc dies"
11/01/2021 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha descartat aquest dilluns sol·licitar un confinament de la Comunitat Valenciana i ha advocat per esperar a veure el resultat de les últimes mesures restrictives acordades pel Consell, que ha subratllat que són “molt dures” i que suposen que l’autonomia estiga ja en un “semiconfinament”. “No portem ni cinc dies i no és suficient per a valorar l’impacte que han tingut”, ha assenyalat en una roda de premsa per a informar de l’evolució del coronavirus a la regió.

Així ho ha indicat en ser preguntada pels casos d’Ajuntaments que estan sol·licitant un confinament en els seus propis municipis o el posicionament dels socis en el Botànic, Compromís i Podem, que demanen mesures més dures i el confinament respectivament.

“Si haguérem de fer el perimetral d’alguna ciutat, ho faríem, però microcirurgia”, ha indicat gràficament, per a concloure: “El confinament no està contemplat”. Al seu judici, en aquests moments, “només ens falta quedar-nos a casa” i ha defensat que cinc dies són pocs per a adoptar cap altra decisió. “Es necessiten entre set i deu dies per a veure la repercussió”, ha manifestat.

Barceló ha definit als ajuntaments valencians com a “aliats” de la Conselleria de Sanitat, amb els qui mantenen reunions periòdiques i adopten mesures amb el propi aval de l’administració i ha manifestat que en aquests moments del que es tracta és d’assegurar que totes les limitacions d’aforament, control i tancaments “es complisquen al 100%” i en això compten amb la “complicitat” dels consistoris i de les diferents administracions, que estan extremant “al màxim” aqueix control.

Així, ha reconegut que, de no complir-se les mesures acordades el passat 5 de gener, podrien continuar adoptant “fins a l’infinit, fins a quedar-nos a casa i no eixir ni tan sols a acudir a un centre alimentari”, per la qual cosa ha posat l’accent que es complisquen i en què són “molt restrictives” ja i no sols d’ara, sinó que estan implantades des d’abans de Nadal.

ALTRES ÀMBITS

En tot cas, ha subratllat que en el cas que aqueixes mesures no llançaren el resultat esperat –estan fins al 31 de gener en vigor–, “hi ha la possibilitat d’introduir altres accions en diferents àmbits per a contindre el covid, sense necessitat d’anar a un confinament domiciliari”, que considera que no és necessari, al mateix temps que ha recordat que la decisió d’aplicar-lo no la pot adoptar la Generalitat ja que correspon a l’estat en restringir drets fonamentals.

Per tant, ha demanat esperar a veure el funcionament de les mesures perquè “no podem constantment canviar o dir en funció de com està la situació” i ha defensat que aquestes últimes
“s’han estudiat detingudament i han anat al centre del problema” –en al·lusió a l’avançament del toc de queda i el tancament de l’hostaleria a les 17.00 hores i ha reclamat “temps” per a veure la seua repercussió.

INCIDÈNCIA EN MUNICIPIS

D’altra banda i preguntada per què s’ha acordat el tancament perimetral de determinats municipis que no tenen una elevada incidència, ha indicat que s’han tingut en compte paràmetres com si han registrat brots, si hi ha brots controlats en residències o existeix una traçabilitat o si la línia de contagis va cap amunt o decreix.

“Hi ha molts criteris” que té en consideració Epidemiologia, ha dit, per a afegir que tots els dies s’analitzen les dades i ha recalcat que quan es considere que es deu perimetrar un municipi perquè així ho reflecteixen, es farà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 12 =

museo prehistoria