25n
25N
25N

Barceló confirma el repartiment de tot el material de protecció rebut a residències i sanitaris

Barceló confirma el repartiment de tot el material de protecció rebut a residències i sanitaris
14/04/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat aquest dimarts que s’ha repartit tot el material sanitari i Equips de Protecció Individual (EPI) enfront del coronavirus entre el personal sanitari i residències de majors, amb el que es compleix el termini donat per un jutjat social per al lliurament d’aquests productes.

Així ho ha indicat en la roda de premsa de balanç diari de l’evolució de la pandèmia, en ser preguntada per la seua s’ha dotat d’equips EPI a tots els sanitaris, quan es compleix el termini de quatre dies que va concedir l’òrgan judicial.

“Sí, sí. S’ha repartit tots els EPI i tot el material que tenim”, ha indicat Barceló, qui ha afegit que l’administració valenciana compta amb “bastants EPI” pel que han pogut facilitar-los també a residències, a personal sanitari “i a tot el personal que el requeria per a poder dur a terme les seues activitats”.

De fet, en la matinada d’aquest dimarts ha aterrat en l’aeroport de Manises el nové avió procedent de la Xina amb material sanitari adquirit per la Generalitat, carregat amb 2.461.400 màscares, 360.400 d’elles FFP2, 152.600 micos de protecció EPI i 90.000 ulleres de protecció, segons ha informat l’administració valenciana.

L’avió, un Boeing 777, de la companyia Qatar Càrrec, va enlairar de Sanhgái i ha arribat a València després de fer escala a Doha (Qatar) amb un total de 53,4 tones de material sanitari.

Es tracta del nové vol contractat pel Consell dins de l’Operació Ruta de la Seda per a proveir a la Comunitat Valenciana de material sanitari des de la Xina i el quart que arriba a València amb una càrrega íntegra noliejada per la Generalitat.

En total, inclòs aquest vol, ja han arribat 12 milions de mascaretes, 6,8 milions de guants, 642.851 vestits de protecció EPI i 347.600 ulleres de protecció, segons les mateixes fonts.

Des de l’inici de la pandèmia tres jutjats, un de cada província, han requerit a la Conselleria de Sanitat el lliurament de material de protecció als sanitaris a través de mesures cautelars i després de les demandes presentades pel sindicat mèdic CESM-CV. L’administració sanitària ha al·legat davant els jutjats que ha anat adoptant les mesures requerides “al ritme que li han permés les circumstàncies” de recepció i lliurament del material procedent de la Xina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 4 =