25n
25N
25N

Barceló assegura que no hi ha desproveïment de vacunes contra la grip i que es van reposant a mesura que es dispensen

Barceló assegura que no hi ha desproveïment de vacunes contra la grip i que es van reposant a mesura que es dispensen
06/11/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha recalcat aquest divendres que “no hi ha un desproveïment” de vacunes contra la grip en la Comunitat Valenciana sinó una situació puntual de falta d’unitats en algun centre de salut determinat si registra un pic de demanda no prevista que supera el número de dosi que la seua capacitat frigorífica li permet emmagatzemar.

Sobre aquest tema, ha recalcat, en roda de premsa al costat del president Puig per a informar sobre l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana, que la Conselleria s’encarrega de fer una “reposició” cada dia als centres de salut a mesura que es va quedant sense vacunes, ja que en haver de guardar-se en fred el magatzematge depén de la seua capacitat frigorífica. “Però no hi ha desproveïment”, ha subratllat.

Barceló ha destacat que fins al moment ja s’han vacunat 776.974 persones en la Comunitat Valenciana. En concret, ja s’ha vacunat el 84,8% de personal sanitari i el 52% de les persones majors de 64 anys. En aquest sentit, s’ha mostrat optimista amb complir l’objectiu que aquesta campanya, que acaba al gener, cobrisca al 75% dels col·lectius de risc.

VACUNA CONTRA LA COVID-19 i ESTUDI DE SEROLOGIA

D’altra banda, també s’ha referit a les peticions dels farmacèutics d’un canvi legislatiu que els permeta administrar la vacuna contra la Covid-19 quan estiga disponible per a alleujar la pressió en Atenció Primària.

Sobre aquest tema, ha recordat que és el Ministeri de Sanitat l’encarregat d’una compra centralitzada d’aquesta vacuna al costat de la resta de països de la Unió Europea i, per tant, serà qui determine el criteri de repartiment i les indicacions per a la seua administració.

Així mateix, ha comentat que l’hospital de campanya de la Fe realitzarà el nou estudi serològic que s’iniciarà en tota Espanya liderat per l’Institut Carlos IIII i l’INE amb la col·laboració de les comunitats autònomes per a saber l’índex de persones que han pogut pasar la malaltia.

Barceló ha assenyalat que ja s’han donat les instruccions per a elaborar un informe tècnic que avalue els desperfectes que hagen causat les pluges torrencials que van caure ahir i les directrius perquè s’esmenen perquè continue realitzant PCR.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − tres =