25n
25N
25N

Barceló anuncia les mesures adoptades de Sanitat en relació amb la nova normalitat

La Generalitat Valenciana amplia fins al 75% els aforaments màxims en bars, discoteques, biblioteques, cines i teatres, el 100% a les terrasses i no es contempla l’ús obligatori de mascaretes a espais exteriors com ha fet Catalunya

Barceló anuncia les mesures adoptades de Sanitat en relació amb la nova normalitat
09/07/2020 -

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Publica, Ana Barceló, ha comunicat aquest matí a una roda de premsa que “mitjançant una nova resolució, que eixirà publicada demà al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), es regulen els aforaments màxims del 75% en bars, discoteques, biblioteques, museus, cinemes, teatres, etc., així com altres mesures en acadèmies, autoescoles i escoles de dansa o música entre altres”. A més, Barceló ha anunciat que a partir d’ara les terrasses dels bars i restaurant podran ampliar-se fins al 100% de la seua totalitat però sempre “respectant la distància de seguretat”.

Així, Barceló ha anunciat que “de moment a la Comunitat Valenciana no contemplem la mesura de les màscares obligatòries en espais exteriors com ha aplicat Catalunya”. De la mateixa manera, la consellera ha anunciat que el territori valencià és la cinquena autonomia amb menys incidència i que ara «ens trobem en una situació de contenció». A més, s’ha informat que el curs universitari 2020/2021 serà amb un aforament màxim del 75% en classes i quan no es puga respectar la distància de seguretat haurà d’incloure’s l’ús de màscares.

Respecte a les activitats a l’aire lliure l’aforament serà de 300 persones com a màxim i les activitats en establiments tancats l’aforament serà màxim del 75% amb un total de 100 persones. Seguint aquesta línia, els grups que realitzen activitats a l’aire lliure passen a ser de quinze a vint persones com a màxim, comptant en aquest número els monitors de l’activitat. En els llocs d’oci com a discoteques, l’aforament s’ampliarà al 75% com a màxim.

En relació amb les biblioteques, l’aforament també s’amplia fins al 75%, s’haurà de respectar la distància entre persones d’1,5 metres i s’inclou la novetat d’utilitzar els ordinadors, sempre que després de cada ús es desinfecten els dispositius. A més, els menors de dotze anys hauran d’estar acompanyats d’un tutor per a vetllar pel compliment de les normes de seguretat i a partir de la publicació d’aquesta resolució en el DOGV, es reprén el préstec de llibres, que fins ara entre un préstec i un altre del mateix llibre havien de passar 14 dies, i a partir d’ara, només hauran de passar 72 hores. De la mateixa manera, les visites guiades no podran superar un màxim de trenta persones.

A més, la consellera Barceló ha anunciat algunes mesures de Farmàcia adoptades en l’estat d’alarma que es mantindran en aquesta nova normalitat. Així, tant la dispensació sense recepta en paper, la prolongació automàtica de tractaments crònics, la prescripció electrònica a funcionaris mutualistes com la planificació flexible de retirada de tractaments, continuaran vigents. De la mateixa manera, en la recuperació de la normalitat en els centres de salut s’ha decidit limitar l’aforament seguir amb els dos circuits: Covid/ No Covid, ampliar l’atenció a les tardes i finalment, Barceló ha anunciat que “molt prompte es podrà demanar cita prèvia telefònica a través de l’App GVA+Salut”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 4 =