25n
Orgull
Orgull

Avanços en l'ampliació de l'Hospital Clínic de València: Barceló anuncia la licitació de les obres del nou edifici de consultes externes

“Amb aquesta licitació, continuem impulsant el futur complex sanitari del Clínic que comptarà amb més de 900 llits i 25 quiròfans”

Avanços en l'ampliació de l'Hospital Clínic de València: Barceló anuncia la licitació de les obres del nou edifici de consultes externes

Avança l’ampliació de l’Hospital Clínic de València. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha visitat les obres de rehabilitació i reforma de l’edifici de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Agrícola (EUITA), on ha anunciat que, aquesta setmana, eixiran a licitació per valor de 38,6 milions d’euros. L’actuació, que afecta 16.000 metres quadrats, i compta amb un termini d’execució de 22 mesos, comprén la rehabilitació, reforma, ampliació i millora de l’eficiència energètica de l’edifici que, una vegada acabada, albergarà el nou edifici de consultes externes del Clínic.

“Amb aquesta licitació, continuem cobrint els terminis per a impulsar aquest gran projecte que convertirà a l’hospital Clínic de València en un complex sanitari de més de 900 llits i 25 quiròfans, i que permetrà créixer en més de 41.000 metres quadrats”, ha assenyalat Barceló. D’aquesta manera, la consellera ha recordat que “el Consell va declarar aquestes obres d’interés general en el marc de l’emergència sanitària causada per la Covid-19. Es tracta d’unes obres de gran envergadura que garantiran l’atenció sanitària del departament de salut Clínic-Malva-rosa, amb una població de 350.000 persones”.

I és que cal recordar que el departament de salut València Clínic-Malva-rosa atén persones de la zona nord-est de la ciutat de València i les poblacions d’Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixec, Almàssera, Bonrepòs, Foios, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Museros, Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Tavernes Blanques i Vinalesa.

No obstant això, les obres de l’EUITA no són les úniques programades en aquest projecte d’ampliació. Sanitat té prevista una inversió de 110 milions d’euros per a desenvolupar les diferents fases del futur complex sanitari, duplicant la seua capacitat tant en llits d’hospitalització i de la unitat de vigilància intensiva i reanimació, com de llocs d’hospital de dia.

De fet, una vegada completades les diferents fases de l’ampliació, el centre, que comptarà amb una superfície de 108.809 metres quadrats, passarà a tindre un total de 491 habitacions, amb 966 llits, 66 llocs d’UCI-reanimació – enfront dels 33 actuals – i 87 llocs a l’hospital de dia. Així mateix, ampliarà els quiròfans de 19 a 25 i passarà de 132 a 185 sales de consultes externes i cures.

L’actuació

Tal com ha explicat la consellera de Sanitat, en els pròxims dies, eixirà la licitació per a les obres del futur edifici de consultes externes. Per això, s’ha requerit l’enderrocament de l’edificació de la planta baixa, que circumda l’antic edifici de l’EUITA, per a procedir després a la seua reconstrucció, permetent, d’aquesta manera, mantenir la composició de patis i ampliar la planta soterrània i semisoterrani, així com rehabilitar l’edifici emergent protegit.

Una vegada concloses les obres, l’edifici albergarà 177 consultes de diferents especialitats. En la planta baixa se situaran les urgències, 84 llocs de l’hospital de dia oncohematològic, l’hospital de dia multidisciplinari, una sala d’actes, l’aulari i els serveis d’atenció al pacient.

D’altra banda, en la planta semisoterrani es destinarà a endocrinologia i cirurgia vascular, cirurgia toràcica i pneumologia, neurocirurgia i neurologia i oftalmologia; mentre que la planta soterrània acollirà l’àrea de traumatologia i la unitat de ferides complexes, l’àrea de cirurgia plàstica, dermatologia, àrea de maxil·lofacial, anestèsia i al·lèrgies.

En les restants quatre plantes, se situaran la resta de les consultes, com a medicina interna, reumatologia, cardiologia, infecciosos, digestiu, urologia, ginecologia, entre altres.

Pròximes actuacions

Les primeres obres de l’ampliació del complex hospitalari Clínic de València es troben en la fase final. Corresponen a l’enderrocament de les naus que donen al carrer Menéndez i Pelayo i la fonamentació de l’edifici d’hospitalització de nou plantes que s’alçarà en aquest mateix espai.

Les següents obres seran les anunciades hui, que consisteixen en la rehabilitació, reforma, ampliació i millora de l’eficiència energètica de l’EUITA, l’edifici que albergarà les consultes hospitalàries. Aquestes obres començaran una vegada es publique la licitació i s’adjudiquen les obres.

La següent intervenció consisteix en la construcció de l’edifici d’hospitalització de nou plantes que s’alçarà en la superfície que ha deixat lliure la demolició de les antigues naus de l’edifici de l’EUITA, al costat de Menéndez i Pelayo. En aquests moments, es troba en fase final la redacció del projecte, que es preveu que es presente el mes de setembre.

L’última fase d’ampliació de l’hospital Clínic de València conclourà amb l’edifici annex, que s’alçarà al costat de l’actual hospital Matern infantil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 11 =