25n
25N
25N

Barceló afirma que atenció primària s'ocuparà principalment de recollir mostres de test

Barceló afirma que atenció primària s'ocuparà principalment de recollir mostres de test
20/04/2020 -

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha destacat el paper “important” d’atenció primària i ha afirmat que ja s’estudia com afrontar la seua desescalada, però s’ocuparà principalment de recollir mostres de test de coronavirus, a més d’altres funcions.

Barceló s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa que ofereix diàriament per a informar de l’evolució del coronavirus en la Comunitat Valenciana, en ser preguntada per com es reformarà l’atenció primària després d’anunciar-lo el president del Govern, Pedro Sánchez, després de reunir-se aquest diumenge amb les CCAA.

La consellera ha explicat que es mantenen reunions amb societats científiques per a abordar el tema i el desescalat i també es treballa en una planificació juntament amb els ministeris perquè atenció primària, que són precisament els centres més pròxims als ciutadans, puga aconseguir els processos.

“Fins ara l’atenció primera ha sigut fonamental per a nosaltres”, ha dit Barceló, qui ha recordat que els facultatius han actuat per a fer front a la Covid-19 “de diferents formes”: “No sols els metges de família han atés a pacients que estaven a casa o en els centres de salut, sinó també a persones amb Covid o que calia fer-li anàlisis”.

Així, estima que atenció primària ha fet un treball “extraordinari” i s’estudia que s’encarregue principalment de la recollida de mostres de test de coronavirus, a part d’altres funcions “com fins ara”. “Però estem pendents de planificar el seu paper, que serà fonamental i primordial en el desescalat”, ha subratllat.

Barceló també ha aclarit, en aquest sentit, que en cap moment s’han tancat en la Comunitat els centres de salut a conseqüència de la pandèmia, si no els consultoris municipals: “Es tracta d’infraestructures que els ajuntaments posen a la disposició de Sanitat i on hi ha professionals que fan visites uns dies a la setmana en municipis molt xicotets o en aquells que estan en la costa i que tenen una gran afluència de turistes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 17 =