25n
25N
25N

El jardí del Túria disposarà de 4 nous banys públics

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, destaca que es dona resposta a una demanda ciutadana recurrent al llit del Túria que és el parc més visitat de la ciutat

El jardí del Túria disposarà de 4 nous banys públics
07/12/2019 -

L’Ajuntament té previst començar este dilluns les obres que comptaran amb una inversió de quasi 400.000 euros i formen part dels Pressupostos Participatius. Del projecte destaca la funcionalitat de la proposta integrada en el paisatge, la transparència dels elements i l’accesibilitat.

L’Ajuntament de València, a través de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins (OAM), té previst començar este dilluns les obres de construcció de quatre nous banys públics en el Jardí del Túria. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “amb esta actuació donem resposta a una demanda ciutadana recurrent al llit del Túria”. El consistori invertirà 366.665 euros en habilitar estes noves instal·lacions que disposaran, a més, d’un servici de vigilància, neteja i manteniment per part de l’OAM.

El Jardí del Túria és el parc més visitat de la ciutat, amb quasi 9 quilòmetres de longitud. El projecte forma part dels Pressupostos Participatius i contempla la instal·lació de 6 nous punts de servicis públics, quatre de nova planta i dos en instal·lacions rehabilitades que ja existien. “Arribem així a l’objectiu de disposar en el Jardí del Túria d’un bany públic cada 1.200 metres”, ha assenyalat Campillo.

Enguany, es van inaugurar dos dels nous banys públics que ja estan operatius, amb la rehabilitació d’uns antics servicis ubicats enfront del Palau de la Música (Tram XI), i d’un quiosc que romania tancat després de patir un incendi.

Els quatres banys que ara van a construir-se són de nova planta i s’instal·laran respectivament en els trams IV, VI, VII i XVI del Jardí del Túria. Per al disseny d’estos quatre mòduls s’ha comptat amb la participació del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València mitjançant un concurs de idees en el que s’ha tingut en compte la integració paisatgística dels banys en l’entorn del jardí.

El projecte guanyador del concurs d’idees, premiat amb 2.000 euros, va ser el presentat per les arquitectes Marina Bernardo i Isabel Señer, amb el nom de “Entre troncos”. El vicealcalde ha explicat que del projecte es va valorar especialment la funcionalitat de la proposta i la transparència dels elements, “garantint tant el manteniment com la seua integració en l’entorn, a més de la seua flexibilitat d’adaptar-se a futurs emplaçaments”. Es tracta d’un mòdul comú obert per dalt per a facilitar la ventilació, amb cabines tancades individuals per als vàters, envoltat per estrets pilars verticals que permeten veure a través i reforçar la seguretat dels usuaris. Amb esta estructura es permet que entre l’aire i les olors del jardí, i es podran enredar les plantes. Campillo valora el fet de “la utilització de materials sostenibles i antivandàlics, de fàcil manteniment, i l’ús accessible per als diferents usuaris des de xiquets i xiquetes, ciclistes i persones amb mobilitat reduïda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =