25n
25N
25N

Bankia i Fundació Bancaixa convoquen ajudes per 400.000 euros per a projectes d'acció social en la Comunitat Valenciana

El termini de presentació de les candidatures, que poden rebre fins a 15.000 euros, està obert fins al pròxim 15 d’abril

Bankia i Fundació Bancaixa convoquen ajudes per 400.000 euros per a projectes d'acció social en la Comunitat Valenciana
09/03/2020 -

Bankia i Fundació Bancaixa han obert una nova edició de la seua convocatòria d’ajudes destinades al desenvolupament de projectes en els camps de l’exclusió social i la cooperació internacional.

D’aquesta manera, la ‘XVIII Convocatòria Fundació Bancaixa-Bankia Coopera ONG’ compta amb una dotació de 400.000 euros per a donar suport a iniciatives d’associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que, en el camp de l’exclusió social i la cooperació internacional al desenvolupament, incorporen la participació dels ciutadans i treballen en l’erradicació de la pobresa i la marginació social, segons ha informat l’entitat financera en un comunicat.

La convocatòria se centra en els col·lectius que es troben en situació d'”extrema vulnerabilitat” en la Comunitat Valenciana (aturats de llarga duració, famílies sense recursos i infància, persones sense llar i immigrants, persones amb addiccions i població reclusa i exreclusa), així com en la població en països en vies de desenvolupament.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat que posen en marxa aquesta iniciativa de manera conjunta amb Fundació Bancaixa que va dirigida a totes les ONG de la Comunitat Valenciana que treballen “per millorar la qualitat de vida de persones en risc d’exclusió social, fomentar l’ocupació i la formació i impulsar el desenvolupament rural a la regió”.

Per part seua, el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, ha comentat que “és molt motivador visualitzar, a través dels projectes que dona suport a aquesta convocatòria que desenvolupem al costat de Bankia, la potent labor que duen a terme les entitats socials de la Comunitat Valenciana. Un treball que contribueix a reduir la desigualtat social tant en el nostre entorn més pròxim com en països més llunyans que no compten amb el nostre sistema de garantia social”, ha ressaltat.

La sol·licitud de l’ajuda, el termini de presentació de la qual conclou el pròxim 15 d’abril, no podrà excedir els 15.000 euros ni superar el 75% del cost total del projecte.

Poden presentar-se a aquesta convocatòria totes les organitzacions privades sense ànim de lucre nascudes de la iniciativa ciutadana que tinguen seu o delegació permanent en la Comunitat Valenciana, amb un mínim de tres anys d’antiguitat i que tinguen finalitats socials i d’interés general.

Els projectes presentats seran posteriorment avaluats i la concessió d’ajudes es farà pública abans dels tres mesos següents al tancament del termini de presentació.

Amb l’objectiu de facilitar a les associacions la seua participació, la presentació de sol·licituds es realitza exclusivament de manera electrònica a través d’un formulari en línia que està disponible en la web de la Fundació Bancaixa. També pot consultar-se tota la informació i les bases completes de la convocatòria en la web de Bankia en Acció.

En 2019, aquest programa de Bankia i Fundació Bancaixa va concedir ajudes a un total de 46 associacions de la Comunitat. Els projectes d’exclusió social seleccionats van ser un total de 33 i els projectes que es desenvolupen en l’àmbit de la cooperació internacional 13.

BANKIA

Bankia consolida el seu “compromís amb la societat” a través de cinc línies prioritàries d’acció social: ocupació i formació, habitatge, desenvolupament local i rural, discapacitat i medi ambient.

La política de Gestió Responsable relaciona l’activitat social del banc amb la consecució d’objectius de l’entitat. Així, Bankia contribueix de manera “prioritària” amb cinc dels 17 ODS, Acció pel Clima (ODS 13), Treball Decent i Creixement Econòmic (ODS 8), Educació de Qualitat (ODS 4), Ciutats i Comunitats Sostenibles (ODS 11) i l’ODS 17, transversal a tots ells, Aliances per a aconseguir els Objectius, subratlla el comunicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =