Bankia traspassa a Lone Star actius immobiliaris i crèdits dubtosos valorats en 3.070 milions

L’entitat aconseguirà reduir en 6.000 milions d’euros els seus actius improductius durant 2018, un any abans de l’esperat

Bankia traspassa a Lone Star actius immobiliaris i crèdits dubtosos valorats en 3.070 milions
17/12/2018 -

Bankia ha tancat un acord amb dues filials del fons Lone Star XI per constituir una societat a la qual l’entitat financera traspassarà actius immobiliaris i crèdits hipotecaris de dubtós cobrament per un total conjunt aproximat de 3.070 milions d’euros de valor brut comptable, ha informat Bankia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, la cartera d’actius immobiliaris té un valor brut comptable aproximat de 1.650 milions d’euros (1.480 milions d’euros en actius immobiliaris adjudicats i 170 milions en immobles en lloguer), mentre que la cartera de crèdits hipotecaris de dubtós cobrament està valorada en 1.420 milions d’euros.

Una vegada assolides les condicions a les quals està subjecta l’operació, que està previst que es tanque durant el segon trimestre del 2019, es procedirà a la baixa d’aquests actius en balanç.

Els actius immobiliaris (REO) s’aportaran a dues societats, una filial de Lone Star comprarà el 80% de les seues accions, mentre que el 20% restant seran propietat de Bankia.

Per la seua banda, els crèdits hipotecaris de dubtós cobrament han sigut venuts per Bankia a un vehicle controlat al 100% per Lone Star.

Bankia estima que aquesta transacció li generarà uns estalvis de costos superiors als 200 milions d’euros abans d’impostos durant els tres anys següents al seu tancament.

L’operació tindrà un impacte negatiu en el compte de resultats de Bankia aquest any d’aproximadament 85 milions d’euros. En sentit contrari, en el moment del seu tancament, tindrà un efecte positiu en la ràtio de capital CET1 ‘fully loaded’ al voltant de 12 punts bàsics.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 2 =

programacion rialto
cultura als barris 2019
punt cat
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019