25n
25N
25N

Bankia i Fundació Bancaixa entreguen ajudes per 400.000 euros a 46 associacions per a projectes d'acció social

Bankia i Fundació Bancaixa entreguen ajudes per 400.000 euros a 46 associacions per a projectes d'acció social
16/07/2019 -

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, han entregat aquest dimarts a la vesprada ajudes per valor de 400.000 euros a un total de 46 associacions de la Comunitat Valenciana dins de la 17a Convocatòria Fundació Bancaixa ‘Coopera ONG’, en un acte que ha estat presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

L’acte, que ha tingut lloc en la seu de la Fundació Bancaixa a València, ha reconegut a associacions sense ànim de lucre de les tres províncies que desenvolupen projectes en els camps de l’exclusió social i la cooperació internacional, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El president de la Generalitat ha destacat el paper de la Fundació Bancaixa com a “impulsor fa ja 17 anys, i des de fa set amb Bankia com a col·laborador”, d’aquestes ajudes a les ONG que “conformen una gran xarxa de protecció, un entramat sòlid que uneix a moltes persones, empreses i institucions públiques i privades, i encoratja un enorme nombre d’iniciatives puntuals però amb una gran repercussió”.

Per part seua, el president de Bankia ha traslladat a les associacions: “sou exemple per a tots nosaltres i ens mostreu, a l’equip de Bankia, el camí a seguir perquè busqueu ajudar els altres i sou exemple d’il·lusió, que és la base del compromís i professionalitat”.

“Us anime a seguir amb la vostra labor, donant suport a aquelles persones que més ho necessiten, amb l’objectiu que ningú es quede arrere, perquè si sempre ha sigut important no deixar arrere a cap col·lectiu, en una societat tan global, canviant i amb tants reptes al davant, com l’actual, es fa, encara, si cap, més imprescindible”, ha destacat Goirigolzarri.

El president de la Fundació Bancaixa ha reconegut “la potent labor realitzada per les associacions en la lluita contra la desigualtat social”. “Sou una xarxa de suport solidari imprescindible per a les persones més vulnerables; un suport que presteu amb proximitat, experiència, voluntat i rigor, perquè coneixeu de primera mà les situacions d’exclusió social”, ha afirmat Alcón.

En nom de totes les associacions beneficiàries ha intervingut Vicent Andrés Martínez, director de la Fundació Arquebisbe Miguel Roca-Proyecto Home València, qui ha agraït el suport rebut per aquest programa d’ajudes i ha apuntat que “amb motivacions molt diverses, les entitats bancàries, fundacions i entitats socials podem alinear-nos per a buscar el bé comú, sobretot promocionat la inclusió dels més desprotegits. La responsabilitat social pot ser aqueix marc de col·laboració honesta i real que supose un esforç per a totes les parts”.

Els programes donats suport per aquesta convocatòria se centren en els col·lectius que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat en la Comunitat Valenciana (aturats de llarga durada, famílies sense recursos i infància, persones sense llar i immigrants, persones amb addiccions, i població reclusa i exreclusa), així com en la població en països en vies de desenvolupament.

En l’àmbit de l’exclusió social en la Comunitat, la convocatòria ha donat suport 33 projectes amb un import total de 290.000 euros. Aquests programes se centren en accions d’atenció, assessorament i suport, rehabilitació i reinserció social, assistència bàsica en alimentació i habitatge, així com capacitació i orientació sociolaboral.

A la convocatòria han concorregut associacions sense ànim de lucre de tota la Comunitat Valenciana. A la província de València s’han donat suport 34 projectes, mentre que a Alacant han sigut set les iniciatives recolzades, i a la província de Castelló reben ajudes cinc associacions.

PROJECTES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Per part seua, les iniciatives en el camp de la cooperació internacional han comptat amb ajudes per valor de 110.000 euros, que han permés recolzar 13 projectes.

Aquestes iniciatives es destinen al suport a l’atenció primària en salut, a infraestructures socials bàsiques i al suport a l’educació formal i no formal en països com el Perú, El Salvador, Guatemala, Hondures, República Democràtica del Congo, Togo, Txad, Mali, l’Índia i territoris palestins.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =