25n
25N
25N

Bankia Escolta València, 4,4 milions per a les societats musicals de la Comunitat Valenciana

Bankia Escolta València, 4,4 milions per a les societats musicals de la Comunitat Valenciana
18/10/2018 -

Bankia Escolta València, el projecte de l’entitat dirigit a promocionar i recolzar la música a la Comunitat Valenciana, ha recolzat amb 4,4 milions d’euros a les societats musicals de les tres províncies des del seu naixement l’any 2014.

Així ho ha destacat la directora general adjunta de Comunicació i Relacions Externes de Bankia, Amalia Blanco, en una roda de premsa, celebrada en el Centre Cultural La Nau, per a fer balanç dels cinc anys de Bankia Escolta València, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

En la presentació han participat, també, el director general d’IVC, Abel Guarinos; el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez; la directora corporativa de Marca de Bankia, Silvia Baix, i la coordinadora de la Direcció general de Comunicació a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio, que han exposat les principals línies del programa i que han sigut presentats pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño.

“La música influeix positivament en el procés educatiu i afavoreix la integració social, obri portes a l’ocupació com a part de les indústries creatives, enriqueix el panorama cultural i connecta la tradició amb el futur”, ha destacat Blanco per a subratllar que per a Bankia la música “professionalitat, integritat, compromís, proximitat i orientació a l’assoliment”.

A més, la directora general adjunta de Comunicació i Relacions Externes de Bankia ha posat en valor que “les societats musicals a la Comunitat Valenciana representen un fenomen social i cultural d’enorme envergadura que vertebra el territori”, mentre el director general d’IVC ha apuntat que el programa Bankia Escolta València és “una mostra palesa de col·laboració entre diferents institucions que es consolida i amplia amb els anys per a benefici de tota la societat i, en particular, del moviment associatiu musical de tota la Comunitat”.

Per la seua banda, el president de la FSMCV ha insistit que “el programa Bankia Escolta València ha sigut i és de gran importància per a la visibilitat, creixement i divulgació del gran treball realitzat per les nostres societats musicals”.

BEQUES PER A ESTUDIANTS

Bankia Escolta València té cinc grans línies d’actuació. Una d’elles és el programa de beques dirigides a estudiants de formació no reglada de la xarxa d’escoles de música de la FSMCV que té per objecte afavorir la formació musical de les noves generacions.

El passat mes de juny es va llançar la cinquena edició d’aquestes beques, corresponent al curs acadèmic 2018-2019, que té una dotació de 300.000 euros i a la fi de mes es coneixeran els resultats d’una convocatòria a la qual s’han presentat 1.881 estudiants de les escoles de música de la Comunitat Valenciana.

Des que es va engegar la primera convocatòria, en el curs 2014-2015, més de 3.700 alumnes de 500 escoles de música de València, Alacant i Castelló s’han beneficiat d’aquestes ajudes.

CONCURS BANKIA D’ORQUESTRES

La segona gran iniciativa contemplada pansa per la celebració del Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana que promou i recolza la difusió de les més de 170 orquestres que hi ha en la regió.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en l’III Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros.

Així mateix, l’entitat celebra els Premis Bankia al talent musical en els quals es recolzen projectes d’excel·lència i de referència a nivell nacional i internacional en diferents àmbits de la música a través d’uns guardons que es convoquen cada dos anys i que estan dotats de 20.000 euros per categoria.

La pròxima edició d’aquests premis es convocarà en la primavera de 2019 i reconeixerà al músic valencià, a la formació musical valenciana de caràcter professional, a l’investigador musical, al projecte educatiu musical i a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música.

MÚSICA A la LLUM

Bankia Escolta València pretén, a més, posar en valor i difondre el patrimoni cultural custodiat pels arxius de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, a través del seu programa Música a la Llum, la posada de la qual de llarg tindrà lloc en el primer Congrés Internacional Música a la Llum que se celebrarà al desembre a València.

La cinquena gran iniciativa contemplada en el projecte Bankia Escolta València és la reconstrucció de l’Alquería Julià, immoble del segle XVII situat en el barri de Nou Moles a València, propietat de l’entitat financera i declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) per la Generalitat Valenciana en 2007, per a convertir-ho en la Casa de la Música.

L’Alquería serà la seu de la FSMCV i comptarà amb espais destinats al desenvolupament d’activitats culturals i de formació, recerca i arxiu, així com amb un auditori i una sala d’assaig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 11 =

CCCC
torrent