25n
Orgull
Orgull

Bankia aconsegueix un benefici de 703 milions i proposa distribuir un dividend de 357 milions, un 5% més

Goirigolzarri diu que més de la meitat dels seus clients seran digitals en 2019 i llançarà una app millorada després de l’estiu

Bankia aconsegueix un benefici de 703 milions i proposa distribuir un dividend de 357 milions, un 5% més
22/03/2019 -

La Junta General d’Accionistes de Bankia ha proposat aquest divendres distribuir entre els seus accionistes un dividend de 357 milions d’euros, un 5% més que en l’exercici anterior, després d’obtindre un benefici net atribuït de 703 milions d’euros en l’exercici 2018.

Així ho ha avançat el president de l’entitat financera, José Ignacio Goirigolzarri, durant la junta d’accionistes que se celebra en el Palau de Congressos de València. Allí ha fet balanç d’un 2018 que ha recuperat l'”empenta” en la segona part de l’any, després de culminar amb “èxit” la integració del BNM (desembre 2017), i ha ressaltat una entrada en el 2019 amb “enorme força comercial” malgrat els tipus d’interés negatius i l’entrada dels nous competidors que acompanya la transformació digital.

En aquest context, Goirigolzarri ha apuntat els reptes estratègics als quals s’enfronta el sector bancari. “El canvi d’hàbits dels nostres clients, unit a una permanent revolució tecnològica està donant lloc a modificacions molt profundes en el mercat. Entre elles, la caiguda de les barreres d’entrada en el sector i la incorporació de nous jugadors l’objectiu dels quals és fer fallida l”statu quo’ actual”, amb “evident impacte” que tot això té en els canals de distribució, en el paper de les oficines i la convivència entre els canals en línia i off-line.

La resposta de Bankia, ha recordat, és una segmentació de la clientela en funció del nivell de digitalització de cada client. Ja en el passat exercici, “una de cada quatre compres dels nostres clients, es van fer en els canals en línia” i per a 2019 “més de la meitat dels nostres clients seran digitals”, ha augurat.

Així, en el curt termini Bankia preveu llançar després de l’estiu una versió “molt millorada” de la seua app i es troba en una “profunda adaptació” dels seus mitjans de pagament, obrint-se a col·laborar amb tercers en ‘open-business’.

En el mitjà termini, busca aliances. Per aquest motiu va llançar Bankia Fintech by Insommia, a València, i que en dos anys i mig ha rebut més de 300 candidatures de start-ups, de les quals ha seleccionat 47. El 60% de start-ups incubades van subscriure acord de col·laboració amb Bankia.

En la convocatòria oberta ara s’han rebut 126 candidatures de 16 països, de les quals s’han triat 18 projectes. “Aquesta activitat ens permet treballar molt prop de les fintech i aconseguir aliances que, com he dit anteriorment, són la base de la nostra estratègia amb aquests nous competidors”, ha subratllat Goirigolzarri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 17 =