25n
Orgull
Orgull

Bankia dóna suport a el comerç exterior de les empreses valencianes amb 765 milions el primer semestre

Bankia dóna suport a el comerç exterior de les empreses valencianes amb 765 milions el primer semestre
22/08/2019 -

Bankia va concedir 6.953 milions d’euros a les empreses espanyoles en el primer semestre per a donar suport financerament la seua activitat de comerç exterior, un 7% més que en el mateix període d’un any abans, segons ha informat l’entitat. D’aqueix total, 765 milions van ser per a empreses de la Comunitat Valenciana.

Durant el semestre, l’increment d’activitat en comerç exterior també es va reflectir en un augment del nombre d’operacions, que es van elevar un 8,3%, fins a 130.761 formalitzacions.

El suport de Bankia es va concretar en el finançament d’exportacions i importacions i en els avals i crèdits documentaris emesos i rebuts a favor o per ordre de les empreses, instruments que faciliten que les companyies espanyoles puguen licitar i desenvolupar projectes en l’àmbit internacional.

Així, l’activitat de finançament d’exportacions i importacions a empreses va augmentar un 5% en el període, fins a aconseguir 5.427 milions d’euros, i Bankia va atorgar avals internacionals i crèdits documentaris a favor o per ordre de societats per import de quasi 1.526 milions d’euros al llarg del primer semestre (+15%).

Per regions, Bankia va concedir 2.985 milions a les empreses de la Comunitat de Madrid per a donar suport financerament les seues activitats de comerç exterior (+7,4%), 1.053 milions a les companyies de Catalunya, 765 milions a les de la Comunitat Valenciana, 407 milions a les radicades a País Basc, 378 milions a les empreses d’Andalusia i 229 milions a les de Galícia.

Entre la resta de les comunitats en les quals Bankia compta amb una forta presència destaquen Múrcia, amb 230 milions d’euros de suport al seu teixit empresarial per a comerç exterior, i Castella i Lleó, amb 171 milions d’euros. Per part seua, la quantia va ascendir a 120 milions a Castella-la Manxa, a 103 milions a Astúries i a Canàries i a 49 milions a Balears.

El catàleg de productes i serveis de Bankia per a les empreses que desenvolupen part o tot el seu negoci en l’exterior inclou diferents mitjans de pagament en una àmplia cistella de divises, plantejaments com el ‘confirming’, el ‘factoring’ o el ‘forfaiting’ internacionals per a finançar el circulant a curt termini per les seues compres i vendes exteriors i productes de finançament estructurats com el crèdit comprador o el crèdit subministrador per a finançar inversions i el desenvolupament a mitjà i llarg termini dels projectes.

Per a això, el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri compta amb més de 30 especialistes en comerç exterior distribuïts per tota la seua xarxa comercial que paren atenció personalitzada als usuaris, així com amb una ‘Línia Experta Comex’ d’atenció directa telefònica o via Internet, exclusiva per a atendre les consultes i operativa dels clients en comerç exterior, entre altres iniciatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − set =