25n
Orgull
Orgull

Banyistes troben una tortuga encallada a Gandia que es recuperarà en l'Oceanogràfic

Banyistes troben una tortuga encallada a Gandia que es recuperarà en l'Oceanogràfic
06/09/2019 -

Uns banyistes han trobat una tortuga babaua encallada a la platja de Gandia, que serà rehabilitada en l’Oceanogràfic, segons ha informat la Policia Local en Twitter.

Els banyistes van donar avís després de la troballa de la tortuga i es va notificar al centre de recuperació, que va mobilitzar una unitat de tècnics de l’Oceanogràfic per a la seua recollida i rehabilitació.

Fundació Oceanogràfic ha atés 183 tortugues marines en els últims tres anys –2017, 2018 i fins a agost de 2019–, de les quals el 97 per cent han pogut ser recuperades amb èxit i posteriorment retornades al mar.

La troballa d’aquests animals per a la seua recuperació es porta en cap, en gran part, gràcies a la col·laboració de pescadors, banyistes i altres col·lectius que les troben en l’aigua. La xifra d’exemplars rescatats des que es va obrir el centre quasi aconsegueix els 500.

En el cas de tortugues marines, la més habitual en el litoral de la Comunitat Valenciana és la ‘babaua’ (Caretta caretta), però de tant en tant han ingressat en el centre alguna ‘verda’ (Chelonia mydas) o fins i tot han atés la ‘llaüt’ (Dermochelys coriacea).

En cas d’albirar un animal encallat, la Fundació assenyala que s’ha de telefonar al 112. Fins al lloc, acudeixen els especialistes del centre i, en cas que es tracte de tortugues, es traslladen a l’Arca del Mar, on els veterinaris estudien a l’exemplar i estableixen una sèrie de processos per a la seua recuperació, en el cas que siga possible, per a la seua posterior devolució al mar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =