25n
25N
25N

El bàndol faller de 2020 prohibirà el botellot i només podrà consumir-se alcohol de les barres de les comissions

El bàndol faller de 2020 prohibirà el botellot i només podrà consumir-se alcohol de les barres de les comissions
03/10/2019 -

La Mesa de Diàleg Faller ha secundat la proposta que el bàndol faller de 2020 reculla “de forma explícita” la prohibició de fer botellot durant les festes grans de la ciutat, incloses les zones en les demarcacions falleres on sí que està autoritzada la venda i consum de begudes alcohòliques. Segons han explicat des del consistori, “aquesta proposta permetrà que el consum es produïsca només en les barres instal·lades per les comissions falleres”.

La Mesa ha celebrat aquest dijous la segona de les reunions dedicades a elaborar el bàndol municipal que regularà el dia a dia de les Falles de 2020, després que a l’abril hi haguera una primera amb tots els agents, que ja van poder realitzar les seues propostes de millora sobre la reflexió de les Falles d’enguany. L’objectiu és “revalidar el consens aconseguit les passades Falles, quan tots els agents van secundar el bàndol faller”.

Representants socials i del món faller han compartit taula amb representants i personal tècnic de l’Ajuntament de València en una jornada en la qual el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que ha explicat: “Volem continuar avançant en la millora de la convivència en Falles i per això cal felicitar a tots els agents pel consens aconseguit hui, que implica que el botellot no estarà permés tampoc en Falles i que el consum, sempre responsable, només es podrà realitzar en les zones autoritzades a les comissions”.

El regidor, que ha presidit aquesta sessió d’una Taula de Diàleg integrada per entitats veïnals, de comerciants, consumidors, comerciants i empresaris, ha destacat també altres propostes tractades en la trobada “que també han sigut molt ben acollides per tots els participants, com l’aposta pels gots de paper, de bioplàstic o de plàstic reutilitzable, per a evitar així els de plàstic d’usar i tirar”.

Així mateix, també s’ha donat suport a “un nou reforç dels urinaris, amb nova senyalística inclosa sobre els quals han de col·locar tant l’Ajuntament com les comissions falleres, en compliment de la llei autonòmica d’espectacles, i l’exigència a orquestres i discomòbils de disposar de limitadors de decibels que permetran un control acústic major, redundant així en una reducció de les molèsties que hi ha darrere de la major part de les queixes veïnals”.

L’objectiu marcat per a la pròxima reunió -que se celebrarà durant aquest mes- és “avançar en tot allò que afecta les comissions falleres per a poder agilitar la gestió dels permisos, tal com va ocórrer l’any passat, quan més de la meitat de les falles van obtindre els seus documents en la primera quinzena de febrer”.

FUSET: “REUNIONS MOLT POSITIVES”

“Són reunions molt positives, com els mateixos agents indiquen, que ajuden al fet que la festa siga percebuda de manera més positiva pel conjunt de la ciutadania minimitzant els riscos, reforçant les potencialitats i projectant-la com una oportunitat social, cultural i econòmica per al conjunt de la ciutat”, ha afirmat Fuset.

Així mateix, l’edil ha assegurat que “la perseverança en aquest camí de participació i corresponsabilitat, diàleg i comprensió mútua i col·lectiva és, sens dubte, la millor manera de fer efectiva que la festa de les Falles siga una festa per a totes i tots, un patrimoni en comú de València i des de 2016 ja també del conjunt de la humanitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + dinou =